Ο λαϊκισμός ξαναχτυπά προκαλώντας όμως γέλιο αυτή τη φορά Ο λαϊκισμός ξαναχτυπά προκαλώντας όμως γέλιο αυτή τη φορά
Με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση σε ομάδα Facebook του νησιού Ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική που δεν είναι σαφέστατα πολιτική πιάνει κάτι μικρό και... Ο λαϊκισμός ξαναχτυπά προκαλώντας όμως γέλιο αυτή τη φορά

Με αφορμή την παρακάτω ανάρτηση σε ομάδα Facebook του νησιού

Ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική που δεν είναι σαφέστατα πολιτική πιάνει κάτι μικρό και το αναγάγει σε μείζον. Κάποια τέτοια δημοσιεύματα είναι για να μπαίνουν σε ανώνυμα BLOGs της σειράς που δέχονται πληρωμένα άρθρα με μαύρο χρήμα, γιατί δεν μπορούν να τιμολογήσουν και για να γίνεται ντόρος στο φβ εξυπηρετώντας και εγώ δεν ξέρω τι. Η πραγματικότητα είναι σαφέστατα διαφορετική και την γνωρίζουν άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά ή τουλάχιστον θα έπρεπε να την γνωρίζουν αν θέλουν να ασχοληθούν. Το υποχρεωτικό κάποιων δημοσιεύσεων είναι δεδομένο και αδιαμφισβήτητο. Υπάρχει άλλωστε σχετική νομολογία για την πληρωμή τέτοιου είδους δημοσιεύσεων. Προϋποθέτει φυσικά κοπή τιμολογίου και πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό. Κάτι τέτοιο φυσικά αποκλείει τους κάθε είδους αστροναύτες και ανώνυμους κουκουλοφόρους. Ψιλά γράμματα για τους λαϊκιστές κάθε είδους. Ανάλογα κονδύλια υπήρχαν σε όλες τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και σε καιρούς ακόμα πιο δύσκολης οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Παρόμοια κονδύλια υπάρχουν και στην Περιφέρεια αλλά και στα Πολιτικά κόμματα και οργανώσεις. Το άλλο μεγάλο αστείο αυτής της υπόθεσης είναι η πρόταση για διαγωνισμούς σε ποσά της τάξης των 100 ή 200 ευρώ. Άλλωστε άλλο η εγγραφή του σχετικού κονδυλίου και άλλο η πληρωμή των εκάστοτε δημοσιεύσεων καθ΄όλη την διάρκεια του έτους. Πηγαίνοντας δε στο κομμάτι των διαφημίσεων απλά να αναφέρουμε ότι είναι το κονδύλι που υπάρχει για να προωθηθούν καμπάνιες του Δήμου, της Περιφέρειας και ακόμα και της κυβέρνησης. Παρόμοια περίπτωση αποτελεί πρόσφατα το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το Δασικό πρόβλημα και παλιότερα το δημοψήφισμα για την Ζεύξη. Μένει να δούμε αν θα ακολουθηθεί η ίδια μεθοδολογία ώστε “να γίνουμε ρεζίλι στον Πειραιά”. Γενικότερα όμως, θα πρέπει να πούμε ότι όσοι επιλέγουν την μέθοδο του λαϊκισμού και της λάσπης το μόνο που κερδίζουν είναι χλευασμός και ακόμα χειρότερα η απαξίωση της κοινής γνώμης. Αυτό θα πρέπει κάποιοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν. Σε αυτή δε την περίπτωση οι πρώτοι που ρίχνονται στο πυρ το εξώτερο είναι τα εργαλεία τους στην άσκηση τέτοιων πολιτικών.

Νικόλας ο Ψαράς
και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

Υ.Γ Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω κάτω από την ανάρτηση στην ομάδα που ανέβηκε. Άλλωστε δεν αξίζει τον κόπο. Όποιος θέλει μπορεί εύκολα να ανεβάσει το συγκεκριμένο άρθρο παντού και όπου θέλει στο φβ. Αυτό όμως που θα κάνω είναι κάτι άλλο ….. Μείνετε συντονισμένοι και πάντα ενημερωμένοι.

error: Content is protected !!