Αναφορά Γ. Ραγκούση: Μελέτες, υποδομές και ουσιαστική στήριξη απαιτεί από την κυβέρνηση ο Δήμος Σαλαμίνας, ενόψει της κατασκευής της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας Αναφορά Γ. Ραγκούση: Μελέτες, υποδομές και ουσιαστική στήριξη απαιτεί από την κυβέρνηση ο Δήμος Σαλαμίνας, ενόψει της κατασκευής της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας
Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β’  Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ιωάννης Ραγκούσης, με βάση... Αναφορά Γ. Ραγκούση: Μελέτες, υποδομές και ουσιαστική στήριξη απαιτεί από την κυβέρνηση ο Δήμος Σαλαμίνας, ενόψει της κατασκευής της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας

Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής της Β’  Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ιωάννης Ραγκούσης, με βάση την ομόφωνη απόφαση και τα αιτήματα του Δήμου Σαλαμίνας ενόψει της κατασκευής του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θέτει μία σειρά από αιτήματα, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην υπ. αρ. 58/19-4-21 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικά με τις αναγκαίες υποδομές, τις μελέτες κυκλοφοριακών επιπτώσεων, τα ανταποδοτικά τέλη, την αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού στο νησί, την ένταξη των απαιτούμενων έργων σε συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη μέριμνα για τους εργαζόμενους στις κοινοπραξίες των Φέρυ Μποτ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Να εκπονηθούν μελέτες, να ενισχυθεί το νησί της Σαλαμίνας οικονομικά, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι ενόψει του έργου ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας, ζητά από την κυβέρνηση ο Δήμος.

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Ιωάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του την υπ. αρ. 58/19-4-21 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικά με την ανάγκη συνολικού σχεδιασμού, την οικονομική στήριξη του Δήμου, τη δημιουργία υποδομών στο νησί και τη στήριξη των εργαζόμενων στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία ενόψει της ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνας, την καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας τα βασικά αιτήματα, όπως διατυπώνονται από το Δήμο Σαλαμίνας:

-«Να ενισχυθούν οι υποδομές στο νησί μας.»

-«Να πραγματοποιηθεί ουσιαστική κατάρτιση συγκοινωνιακού σχεδιασμού.»

-«Να εκπονηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου που θα επέλθει με τη λειτουργία του έργου της ζεύξης στις λεωφόρους κυκλοφορίας του νησιού.»

-«Να εκπονηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελέτη σχετική με όσα αναφέρει το προεδρικό διάταγμα 230/2007 (περί σηράγγων κλπ).»

-«Ο Δήμος Σαλαμίνας να εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από τη λειτουργία της ενδεχόμενης ζεύξης  έναντι αυτών που μέχρι τώρα εισέπραττε το  Λιμενικό Ταμείο αναλόγου ποσού από τη διέλευση των φέρυ-μποτ.»

-«Άμεση εκπόνηση μελέτης  από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις αναγκαίες παρεμβάσεις-υποδομές που απαιτούνται προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού, λόγω της τεράστιας αύξησης των μόνιμων κατοίκων που θα επέλθει μετά τη λειτουργία της ζεύξης, θα πρέπει να υπάρξει ένας βιώσιμος χωροταξικός, πολεοδομικός και συγκοινωνιακός σχεδιασμός.»

-«Κυρίως πριν την έναρξη της κατασκευής του έργου της ζεύξης να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τις αναγκαίες υποδομές και παράλληλα να έχει γίνει και η  ένταξή τους, δηλαδή όλων αυτών των έργων που θα έχουνε προκύψει από τους παραπάνω σχεδιασμούς σε υποδομές σε περιφερειακό, εθνικό ή άλλο ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα.»

-«Να ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους στις Κοινοπραξίες των φέρυ-μποτ (δηλαδή να υπάρχει δέσμευση στη συντήρηση και λειτουργία της ζεύξης από τη Σαλαμίνα έως τη Λεωφ. Σχιστού).»

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής
Ιωάννης Ραγκούσης

error: Content is protected !!