Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.
Νίκαια 21-5-2021 Σε ερώτησή μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας από τις 3 Φεβρουαρίου 2021,  την οποία αποφεύγει να απαντήσει ακόμα και σήμερα,... Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας.

Νίκαια 21-5-2021

Σε ερώτησή μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας από τις 3 Φεβρουαρίου 2021,  την οποία αποφεύγει να απαντήσει ακόμα και σήμερα, τόνιζα ακριβώς την ελλιπή ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού της Σαλαμίνας, την αδυναμία πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας σοβαρών νοσημάτων, την αναγκαστική μετακίνηση στα κεντρικά Νοσοκομεία με όλες τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις και φυσικά την αναγκαστική καταφυγή σε ιδιωτικά κέντρα και ιδιώτες ιατρούς και τον καλούσα να  ενισχύσει το Κ.Υ., ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας.

Μάλιστα, από το Νοέμβριο του 2019, ο κ. Υφυπουργός Υγείας, διατυμπάνιζε ότι έχουν  δοθεί προς κάλυψη για τα δύο Κ.Υ. Σαλαμίνας οκτώ (8)  θέσεις ιατρών, μεταξύ άλλων Οφθαλμίατρου, Παιδίατρου, Καρδιολόγου, κλπ και ότι σύντομα θα λειτουργήσει και η κινητή ιατρική μονάδα.

Οι κάτοικοι όμως του νησιού της Σαλαμίνας, ενάμισι χρόνο μετά, έχουν χορτάσει από υποσχέσεις και το μόνο που ζητούν είναι πράξεις! Αν και ξεκινάει η θερινή περίοδος, εξάλλου άνοιξε η μετακίνηση από και προς τα νησιά, αλλά και ο τουρισμός από τις 14 Μαΐου 2021, και οι κάτοικοι του νησιού θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 200.000, το Κέντρο Υγείας  συνεχίζει να υπολειτουργεί!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, η «νέα πτέρυγα» που εγκαινιάστηκε με πολλές υποσχέσεις από την κυβέρνηση,  πρόκειται για νέα ιατρεία-Παιδιάτρου, Οφθαλμίατρου και Δερματολόγου- που ναι μεν έχουν γιατρούς, δυστυχώς, όμως, δεν έχουν τα αναγκαία ιατρικά μηχανήματα. Κάποια μάλιστα εκ των ιατρείων, είτε υπολειτουργούν είτε οι γιατροί προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες από την ειδικότητά τους.

Καλούμε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας να στελεχώσουν άμεσα με όλες τις ειδικότητες το ΚΥ Σαλαμίνας και να εξοπλίσουν πλήρως τα ιατρεία, διότι πολύ απλά οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για ιατρικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να έχουν δωρεάν. Φτάνουν, πια, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα.

Γιάννης Ραγκούσης
Βουλευτής Β’ Πειραιά
K.E. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

error: Content is protected !!