Οργάνωση εκθεμάτων του παλαιού Δημαρχείου στο Μουσείο Σαλαμίνας Οργάνωση εκθεμάτων του παλαιού Δημαρχείου στο Μουσείο Σαλαμίνας
Σε μία προσπάθεια θεματικής και ιστορικής οργάνωσης των εκθεμάτων του Μουσείου, συγκεντρώθηκαν και φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου η γωνιά με... Οργάνωση εκθεμάτων του παλαιού Δημαρχείου στο Μουσείο Σαλαμίνας

Σε μία προσπάθεια θεματικής και ιστορικής οργάνωσης των εκθεμάτων του Μουσείου, συγκεντρώθηκαν και φτιάχτηκαν με τη βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου η γωνιά με τα εκθέματα του Παλαιού Δημαρχείου.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον μηχανισμό του ωρολογιού, την καμπάνα καθώς και τις κάλπες του 1864 που υπήρχαν στο Παλαιό Δημαρχείο της Σαλαμίνας.Στον τοίχο τοποθετήσαμε φωτογραφίες και πίνακες, μεταξύ άλλων, του Γιάννη Δαμαλίτη που αποτυπώνουν το κτήριο.

Τα αντικείμενα που εκτίθενται γίνονται πρωταγωνιστές μιας δημόσιας αφήγησης και μας καλούν να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και στην ιστορία, να γίνουμε συμμέτοχοι και να συνδιαλλεχτούμε μαζί τους.

Για αυτό πρέπει να συσχετίζονται και να εντάσσονται σε σύνολα με κριτήρια θεματικά, ιστορικά και αισθητικά. Και επειδή σχολείο και Μουσείο έχουν σχέσεις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους για την βιωματική μάθηση των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί που οργανώνουν τις επισκέψεις στο Μουσείο μας μπορούν να αξιοποιήσουν παιδαγωγικά τα συγκεκριμένα εκθέματα στο μάθημα της νεότερης ιστορίας ή της πολιτικής Παιδείας.

error: Content is protected !!