Πρόεδρος και Σύμβουλοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά επισκέφτηκαν την ΕΠ.Α.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., στην Ελευσίνα Πρόεδρος και Σύμβουλοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά επισκέφτηκαν την ΕΠ.Α.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., στην Ελευσίνα
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας και μέλη της Διοίκησης του Βιοτεχνικού... Πρόεδρος και Σύμβουλοι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά επισκέφτηκαν την ΕΠ.Α.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., στην Ελευσίνα

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας και μέλη της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στο πλαίσιο της “εκστρατείας” ενημέρωσής τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επαγγελματικές Σχολές όσον αφορά την προσέλκυση σπουδαστών, αλλά και της βούλησής τους να βοηθήσουν οι επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου στη δημιουργία Τμημάτων με ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας.

Η συνάντηση με τον Διευθυντή της ΕΠΑΣ Μαθητείας στην Ελευσίνα, κ. Αλέξανδρο Αποστολίδη, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σχολή και για τον τρόπο συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τη Σχολή προκειμένου τα παιδιά να επιλέγουν σπουδές στις ΕΠΑΣ Μαθητείας για την αμεσότερη επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Θέμα συζήτησης ήταν κι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός στους μαθητές του Γυμνασίου ώστε από νωρίς να γνωρίζουν και να επιλέξουν με τί θέλουν να ασχοληθούν.

Συμφωνήθηκε, τέλος, να υπάρξει στενή συνεργασία και να διατυπωθούν προτάσεις, από το Επιμελητήριο και τη Σχολή, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία τμημάτων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τον Πρόεδρο συνόδευσαν οι κ.κ. : Δημήτριος Φανουργάκης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. Β.Ε.Π., Γεώργιος Παπαθανασίου, Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ, η κα Χριστίνα Σιβισίδου, Σύμβουλος ΒΕΠ και ο κ. Κωνσταντίνος Τσεμπελίκος, μέλος Β.Ε.Π.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας για την Τεχνική Εκπαίδευση του Επιμελητηρίου, όπως αποφασίσθηκε και στην τηλε-συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, που έγινε με πρωτοβουλία του Β.Ε.Π, θα επισκεφθούν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, και άλλες Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ώστε να δημιουργηθούν Τμήματα με ειδικότητες υψηλής ζήτησης και σε άλλες περιοχές και παράλληλα θα ξεκινήσει η ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών ΒΕΠ με στόχο την απορρόφηση των σπουδαστών.

error: Content is protected !!