Στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ του 3ου» Στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ του 3ου»
Είναι πάντα διάχυτη η ανάγκη σε  όσους εμπλέκονται στην  εκπαιδευτική διαδικασία να βρεθούν τρόποι οι οποίοι θα βοηθήσουν τους μαθητές  να  κατακτήσουν βιωματικά νέες  γνώσεις,  να σκεφτούν... Στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ του 3ου»

Είναι πάντα διάχυτη η ανάγκη σε  όσους εμπλέκονται στην  εκπαιδευτική διαδικασία να βρεθούν τρόποι οι οποίοι θα βοηθήσουν τους μαθητές  να  κατακτήσουν βιωματικά νέες  γνώσεις,  να σκεφτούν κριτικά απέναντι στα  δρώμενα  των σύγχρονων κοινωνιών, να μάθουν  να  συνεργάζονται καλλιεργώντας νέες δεξιότητες και  να  νιώθουν δημιουργικοί.  Αυτές τις εκπαιδευτικές ανάγκες ικανοποιεί η  έκδοση μια μαθητικής εφημερίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας έκαναν την πρώτη τους εκδοτική προσπάθεια! Τα περισσότερα στάδια για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος έγιναν εξ αποστάσεως εξαιτίας της  αναστολής  λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Δουλεύοντας με υπευθυνότητα, εργατικότητα και συνέπεια επέλεξαν όνομα για την εφημερίδα τους, έκαναν καταμερισμό των ρόλων και των καθηκόντων τους, πρότειναν θέματα και έγραψαν τα άρθρα τους.

Με την ευκαιρία της συμβολικής επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και τη λήξη του επετειακού έτους για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, οι μαθητές αποφάσισαν να αφιερώσουν το πρώτο φύλλο στον τόπο τους, τη Σαλαμίνα. Έγραψαν άρθρα, πήραν συνεντεύξεις, έκαναν έρευνες και ρεπορτάζ αναδεικνύοντας ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας του νησιού τους. Η εφημερίδα εκδόθηκε σε έντυπη μορφή και έχει αναρτηθεί  στον ιστότοπο του σχολείου στη δ/νση: 

https://blogs.sch.gr/3gymsala/files/2021/03/%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%98%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C.pdf

Επίσης μπορείτε να την διαβάσετε σε μορφή FLIP στο σύνδεσμο

https://online.fliphtml5.com/kqcqm/jwrj/

Καλή επιτυχία στους μικρούς αρθογράφους του 3ου Γυμνασίου!

Καλή επιτυχία στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ του 3ου»!

error: Content is protected !!