Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ
Γ. Πατούλης: «Παραδίδουμε στους κατοίκους του Κερατσινίου ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Υγείας της χώρας-Επενδύουμε στην ενίσχυση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας» Εγκαινιάστηκε το... Εγκαινιάστηκε, παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Παραδίδουμε στους κατοίκους του Κερατσινίου ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Υγείας της χώρας-Επενδύουμε στην ενίσχυση του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας»

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 της Περιφέρειας ύψους 3.7 εκ. ευρώ και ξεκίνησε σήμερα την επίσημη λειτουργία του παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη  του Υπ. Υγείας Β. Κικίλια και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αν. Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χ. Ροιλός, οι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος και Περάματος Γ. Λαγουδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, οι βουλευτές της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλος και  Ι. Τραγάκης.

Ο κ. Πατούλης μαζί με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους Δημάρχους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Υγείας, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας της χώρας και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο των δηλώσεων του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση και τη συμβολή της στην ολοκλήρωση του έργου.

Γ. Πατούλης: «Σχεδιάζουμε και άλλα σύγχρονα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική»

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:

«Σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, του Υπ. Υγείας Β. Κικίλια και των Δημάρχων Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος παραδίδουμε στους πολίτες του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής, ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Υγείας στη χώρα.

Η παρουσία μάλιστα εδώ του Πρωθυπουργού «υπογραμμίζει» τη βούληση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, το οποίο θα είναι προσβάσιμο απ΄όλους τους πολίτες.

Ξεκινά επίσημα τη λειτουργία του ένα κέντρο Υγείας, με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, το οποίο αποτελεί πρότυπο στις Δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας και κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ύψους 3.7 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα πως στο επίκεντρο των πολιτικών της είναι να συμβάλλει την ενίσχυση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας ήδη σχεδιάζουμε τη δημιουργία και άλλων αστικού τύπου Κέντρων Υγείας, στα πρότυπα του Κερατσινίου, σε όλη την Αττική.

Προτεραιότητά μας, η επένδυση σε νέες υποδομές και υπηρεσίες για την ενίσχυση του Συστήματος της Υγείας, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ενισχύοντας τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και επαρκούς Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, χρηματοδοτούμε δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 220 εκ. Ευρώ για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και λοιπού Εξοπλισμού, τη λειτουργία αλλά και τη στελέχωση των Τοπικών και Περιφερειακών δομών υγείας με το απαραίτητο δυναμικό.

Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα από την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας, του οικείου Δήμου και του Υπουργείου Υγείας, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, αποτελεί μια καλή πρακτική την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε και φιλοδοξούμε να εφαρμόσουμε στο πλαίσιο όλων των παρεμβάσεων αρμοδιότητας της Περιφέρειας μας».

Το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου αναμένεται να εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πολίτες της ευρύτερης περιοχής

Το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, έρχεται να βελτιώσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, και παράλληλα να αποσυμφορήσει το ήδη βεβαρυμμένο Σύστημα Δευτεροβάθμιας Φροντίδας των Περιφερειακών Νοσοκομείων. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα 24ωρης νοσηλείας. 

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που συμβάλλει στη θωράκιση  του Συστήματος Υγείας με την Προσθήκη Νέων Κτιριακών υποδομών και ιατρικού εξοπλισμού, που θα παρέχουν σε πάνω από 100.000 συμπολίτες μας, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: όπως πρόληψη, διάγνωση – θεραπεία, και αποκατάσταση.

Με νέες σύγχρονες αίθουσες και εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, αλλά και Παιδιατρικού Τμήματος, Οδοντιατρείου, Μικροβιολογικού Εργαστήριου, πλήρως εξοπλισμένου Ακτινολογικού Τμήματος, και αιθουσών μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης, η νέα δομή θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους κατοίκους του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

error: Content is protected !!