Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παρουσίαση του νέου βιβλίου-μυθιστορήματος του Ντίνου Κουμπάτη «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αποστακτήριο» Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παρουσίαση του νέου βιβλίου-μυθιστορήματος του Ντίνου Κουμπάτη «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αποστακτήριο»
Σε ένα κλίμα καθαρά καλοκαιρινό, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας, οργάνωσε μία ιδιαίτερα πνευματοκαλλιτεχνική βραδιά για την εν λόγω έκδοση, υπό... Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παρουσίαση του νέου βιβλίου-μυθιστορήματος του Ντίνου Κουμπάτη «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αποστακτήριο»

Σε ένα κλίμα καθαρά καλοκαιρινό, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας, οργάνωσε μία ιδιαίτερα πνευματοκαλλιτεχνική βραδιά για την εν λόγω έκδοση, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Λαογραφικού και Ναυτικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας, στον νυχτερινά φωτισμένο προαύλιο του Δημαρχείου, όπου και παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του βιβλίου και του συγγραφέα.

Η έναρξη της ωραίας εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, οι οποίοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον συγγραφέα και τις δραστηριότητές του.

Στην συνέχεια, η κυρία Άννα Χατζημιχάλη, μας ξενάγησε στο περιεχόμενο της εκδήλωσης, όπου ομιλητές και αναλυτές του μυθιστορήματος ήσαν η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Λαογραφικού και Ναυτικού Μουσείου Ελένη Μπίλια και η κριτικός βιβλίου και καταξιωμένη λογοτέχνις Παναγιώτα Χριστοπούλου-Ζαλώνη.

Ο ηθοποιός Βασίλης Βασιλείου, γιός του αείμνηστου Γιώργου Βασιλείου διάβασε αποσπασματικά μέρη του βιβλίου και η πραγματικά ωραία λογοτεχνική και μουσική βραδιά, συνεχίστηκε με τραγούδια από την Μαρία Μπεγνή και τον Γιώργο Βάσσο, ενώ στην κιθάρα συνόδευσε ο Μαθιός Θεοδόσης.

Η βραδιά, έκλεισε με μία σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του προέδρου του Πολιτιστικού Κυττάρου Σαλαμίνα, Νίκου Γιαννόπουλου, το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και την υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα.

Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο ακάματος Κωνσταντίνος Σεβαστιάδης ενώ την επιμέλεια του ήχου και των φωτισμών είχε η εταιρεία VTL των αφων Τσουβαλά.

Το βιβλίο του Ντίνου Κουμπάτη «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι», είναι το τριακοστό δεύτερο, το οποίο εκδίδεται και κυκλοφορεί, ενώ μια πλειάδα ανεκδότων ακόμη, αναμένει την σειρά της. Όσο για την υπόθεση του μυθιστορήματος, αυτή εξελίσσεται σε μία ορεινή περιοχή της χώρας μας, όπου το χιόνι, άφθονο κατά την μεγαλύτερη περίοδο του χρόνου, πνίγει τα όνειρα των εκεί ανθρώπων και δρα καταλυτικά κατά των προσδοκιών τους. Κι όμως, θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν υπήρχαν κάποιοι, οι οποίοι θα γίνονταν πρωτοπόροι και οδηγοί σε μία νέα προοπτική εξέλιξης της μικρής αυτής κοινωνίας που σκεπάζεται από πάγους και δεν αφήνει τις ελπίδες και τα όνειρα να ανθίσουν.

Ο Γιωργής, ο κυρίως ήρωας του έργου, είναι ακριβώς ένας τέτοιος άνθρωπος, με οράματα και προοπτικές, έτοιμος από τα πρώτα εφηβικά του χρόνια να συμβιώσει με το χιόνι και μέσα από αυτό, να δημιουργήσει νέες συνθήκες για τον τόπο του, για τους συμπολίτες του, να αναπλάσει την μικρή του πόλη και να την καταστήσει υπόδειγμα προς μίμηση. Και αυτή η αγαστή, σχεδόν ερωτική σχέση του με το χιόνι και το πάθος του για ένα καλύτερο μέλλον, θα είναι αυτά που στο τέλος, μέσα από την καταπαγωμένη γη, θα δημιουργήσουν τις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες θα ξεπεταχτούν σπάνια λουλούδια μέσα από την σκεπασμένη με χιόνια γη, και τα λουλούδια αυτά, θα βοηθούν να ανθίζουν πλέον, και όχι να μαραίνονται τα όνειρα και οι ελπίδες.

Δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

Ο λόγος του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας” :

“Όλοι γνωρίζετε ότι το Πολιτιστικό Κύτταρο Σαλαμίνας, συνεργάζεται αρκετό καιρό με τον Ντίνο Κουμπάτη σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες. Μας έκανε επίσης την ύψιστη τιμή να μας εμπιστευτεί και να μας παραχωρήσει ένα από τα παιδιά του.

Την ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Σαν πρόεδρος του Κυττάρου θα ήθελα δημόσια να τον ευχαριστήσω για αυτό. Επίσης σαν οργανωτής αυτής της βραδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαογραφικού και Ναυτικού Μουσείου κα. Ελένη Μπίλλια που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα. Ο λαός μας λέει “ουδείς προφήτης στον τόπο του”

Η σημερινή σας παρουσία εδώ απέδειξε ότι ο κάθε κανόνας έχει και εξαιρέσεις. Ο Ντίνος Κουμπάτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κεφάλαια της Σαλαμίνας και με την δράση του κάνει γνωστή τη σύγχρονη Σαλαμίνα. Την Σαλαμίνα του πνεύματος. Μια Σαλαμίνα που πρέπει επίσης να αναδειχθεί μέσω πολιτιστικών δράσεων, υπό την αιγίδα των αρχών του νησιού. Μια Σαλαμίνα που μπορεί εκτός από ένδοξο παρελθόν της να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό και στο μέλλον.

Η πανδημία που όλοι βιώνουμε τις συνέπειές της χτύπησε και το πολιτισμό. Σκληρά. Εμάς μας ανάγκασε να αναβάλλουμε εκτός από τις προγραμματισμένες μας παραστάσεις ένα όραμά μας για την σύγχρονη Σαλαμίνα. Την πραγματοποίηση και καθιέρωση εδώ στο νησί μας ενός πανελλήνιου φεστιβάλ θεάτρου από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε το 2022 που άλλωστε είναι πλέον το έτος ενός από τους μεγαλύτερους παγκόσμια θεατρικούς συγγραφείς, του δικού μας Ευριπίδη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω τα λόγια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου “Η κρίση ή κάθε κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με επίθεση πολιτισμού” Πιστεύουμε ότι Ήρθε η ώρα η εξωστρεφής πια Σαλαμίνα να κάνει την δική της επίθεση πολιτισμού”

Σας Ευχαριστώ”

error: Content is protected !!