Διαμαρτυρία στον τύμβο από την Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων Διαμαρτυρία στον τύμβο από την Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων
Σε σιωπηρή διαμαρτυρία θα προχωρήσει η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00 έξω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Διαβάστε το... Διαμαρτυρία στον τύμβο από την Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία θα προχωρήσει η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00 έξω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο που εξέδωσε

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ

Στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00, ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί τους πολίτες στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

Εμείς δεν γιορτάζουμε, διαμαρτυρόμαστε.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι εγκρίθηκε διαλυτήριο πλοίων δίπλα ακριβώς στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι ο Δήμαρχος συναίνεσε στην παραμονή των ναυπηγείων μέχρι το 2052, στην κατασκευή νέων ναυπηγείων στην Ψυττάλεια και νέων πλωτών εγκαταστάσεων του ΟΛΠ στη νότια Κυνόσουρα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι ο ΟΛΠ κατέχει και εκμεταλλεύεται εκτάσεις της Σαλαμίνας που δεν του ανήκουν, εγκρίνει λιμενικά έργα και εισπράττει μισθώματα από ναυπηγεία που δεν δικαιούται.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την απαξίωση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη συσσώρευση επικίνδυνων σαπιοκάραβων δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τη σιωπηρή συμφωνία της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδωνη για το διαλυτήριο πλοίων, την αναφορά της στο «λεγόμενο» Τύμβο των Σαλαμινομάχων και την παντελή αδιαφορία των Δημοτικών Αρχόντων για την παρανομία που ζει και βασιλεύει στους αρχαιολογικούς χώρους.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε σε σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων στις 25 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 17.30, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις γιορτές λήθης και εξωραϊσμού των προβλημάτων που καταστρέφουν τους αρχαιολογικούς μας χώρους, το περιβάλλον και την υγεία μας.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων.

error: Content is protected !!