Ανάγκη δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας στη Β’ Πειραιά Ανάγκη δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας στη Β’ Πειραιά
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 25/11/2021 Θέμα: Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση του Βουλευτή Δ. Μαρκόπουλου με θέμα: «Ανάγκη δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε... Ανάγκη δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας στη Β’ Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 25/11/2021

Θέμα: Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση του Βουλευτή Δ. Μαρκόπουλου με θέμα: «Ανάγκη δημιουργίας αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας στη Β’ Πειραιά».

Σε απάντησή του στην από 1-11-2021 ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία Δ. Μαρκόπουλος για το θέμα της παραβατικότητας σε περιοχές της Β΄ Πειραιά και μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο Πέραμα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζει πως έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες  περιφερειακές υπηρεσίες για αυξημένη εμφανή αστυνόμευση μέσω εποχούμενων περιπολιών – μικτών εξορμήσεων, καθώς και ελέγχων σχετικά με παραβάσεις όπως κλοπές, διαρρήξεις, κλοπές μετάλλων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ρευματοκλοπή, παρεμπόριο κλπ.

Παράλληλα, ο Υπουργός επισημαίνει ότι δραστηριοποιούνται οι ειδικές επιχειρησιακές Ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράθεση δεικτών εγκληματικότητας στην εδαφική αρμοδιότητα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιώς μέσω συγκριτικού πίνακα που αφορά το 10μηνο του 2020 με το αντίστοιχο του 2021, από όπου προκύπτει η αισθητή μείωση στους περισσότερους εκ των βασικότερων δεικτών βαριάς παραβατικότητας, όπως ενδεικτικά κλοπές – διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων, παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου, ληστείες, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων.

Περαιτέρω, τονίζεται πως ενισχύθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς  με 27 νέους αστυφύλακες και 6 νέους Υπαστυνόμους Β, ενώ τέλος ο αρμόδιος Υπουργός τοποθετήθηκε και για το θέμα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού στην περιοχή του Σχιστού μετά από σχετικό αίτημα του Βουλευτή Δ. Μαρκόπουλου και του δημάρχου της περιοχής Νίκου Χρουσαλά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Β’ Πειραιά – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

error: Content is protected !!