Επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Σαλαμίνας Επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Σαλαμίνας
Γ. Πατούλης: «Με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Σαλαμίνας και όλων των νησιών της Αττικής μας» Για την πορεία υλοποίησης... Επίβλεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Σαλαμίνας

Γ. Πατούλης: «Με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Σαλαμίνας και όλων των νησιών της Αττικής μας»

Για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής και το ΠΕΠ Αττικής στη Σαλαμίνα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου πραγματοποίησαν επίσκεψη σε υπό εξέλιξη έργα καθώς και σε δομές που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν την υπό κατασκευή Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελακίων (το έργο είχε σταματήσει για χρόνια, με ενέργειες της Περιφερειακής αρχής εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 415 χιλιάδων ευρώ από πιστώσεις του ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής) και το Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας το οποίο θα αποτελέσει χώρο εκδηλώσεων, άθλησης και αναψυχής για τους πολίτες (το έργο έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας).

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τους αναδόχους και τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Νήσων Σ. Βεϊόγλου, για την πορεία υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το «Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών» το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 με το ποσό των 240 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε από την Ε. Λέκκα Διευθύντρια και την Κ. Μπετσάνη Προϊσταμένη του κέντρου για τις δράσεις και τη συμβολή της δομής. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το σημαντικό έργο που προσφέρει το συμβουλευτικό κέντρο και επισήμανε ότι είναι η μία από τις 10 συνολικές δομές που χρηματοδοτούνται με το ποσό των 9,49 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και στόχο έχει να προστατευθούν οι γυναίκες από κάθε μορφή βίας. Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης οι συγκεκριμένες δομές έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους μέχρι τώρα σε 5.327 περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων στο δημοτικό στάδιο και στο κλειστό Καραϊσκάκη τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε έργα ομβρίων για τα οποία ο Περιφερειάρχης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έχει ζητήσει από τους δημάρχους να δίνουν προτεραιότητασ’ αυτά.

Ο Δήμαρχος Γ. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη δημιουργική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Όπως τόνισε η συνεργασία αυτή αποδίδει καρπούς, γεγονός που το επιβεβαιώνουν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι σε ένα ιστορικό και όμορφο νησί τη Σαλαμίνα. Σημαντικά έργα και υποδομές που για διάφορους λόγους συναντούσαν προσχώματα στην υλοποίηση τους, με μεθοδική και συστηματική δουλειά έχουν ξεμπλοκάρει και υλοποιούνται. Η συνεργασία της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη με τον Δήμαρχο κ. Παναγόπουλο αποδίδει καρπούς και συμβάλει στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων και δικτύων. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη δήλωσα ότι θα είμαι στο πλευρό των τοπικών αρχών για να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα. Με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξη της Σαλαμίνας και όλων των νησιών της Αττικής μας. Οι νησιωτικοί Δήμοι αποτελούν ένα ισχυρό κρίκο στην ανάπτυξη της Αττικής και για το λόγο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αποδεικνύουν με πράξεις ότι είναι στο πλευρό των νησιωτικών δήμων. «Ο Γ. Πατούλης δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του και με τις συχνές επισκέψεις του στα νησιά μας, αποδυκνύει ότι δεν βλέπει τους ανθρώπους σαν αριθμούς, αλλά ως πολίτες που έχουν ίσα δικαιώματα με εκείνους που μένουν στην καρδιά της Αττικής. Με τη συμβολή του δίνουμε λύσεις και επισπεύδουμε την υλοποίηση έργων τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν καν αρχίσει».

error: Content is protected !!