Ενημέρωση – διαμαρτυρία για τον Βλητικό σταθμό από τον Θρ. Μπάγιο και το ΒΗΜΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ Ενημέρωση – διαμαρτυρία για τον Βλητικό σταθμό από τον Θρ. Μπάγιο και το ΒΗΜΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες. Στην συνεδρίαση της 30/11/21 συζητήθηκε το θέμα της απόκτησης του βλητικού σταθμού από τον δήμο μας. Και όπως αναφέρει το... Ενημέρωση – διαμαρτυρία για τον Βλητικό σταθμό από τον Θρ. Μπάγιο και το ΒΗΜΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες. Στην συνεδρίαση της 30/11/21 συζητήθηκε το θέμα της απόκτησης του βλητικού σταθμού από τον δήμο μας. Και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου μας ένα όνειρο δεκαετιών για όλους τους Σαλαμίνιους αρχίζει σιγά σιγά να υλοποιείται. Και για όλα αυτά συνεχίζει το δελτίο τύπου οφείλονται στις προσπάθειες του κου Μαρκόπουλου του κου Μακρή Αθανάσιου και του κου Ελευσινιώτη Δημ. 

Δεν έχουν το θάρρος να αναγνωρίσουν οτι βασικοί πρωτεργάτες για την απόκτηση του βλητικού σταθμού ήταν η τότε Δήμαρχος κα Νάννου, ο τότε πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ κος Δραγουμάνοβιτς Γεράσιμος, ο κος Καθαρός Νικόλαος και ο κος Αθανασίου Γιώργος. Όλοι αυτοί συνέβαλαν ώστε έπειτα από μελέτες και επαφές με τους αρμόδιους φορείς κατάφεραν να τους πείσουν να παραχωρήσουν τον βλητικό σταθμό στον Δήμο μας για 30 χρόνια δωρεάν χωρίς κανένα μίσθωμα ώστε αυτό να αξιοποιηθεί και να γίνει περιβαλλοντικό πάρκο αναψυχής για όλους τους πολίτες.

Δυστυχώς όμως η παράταξη του Δημάρχου κατά την άποψη μας αποφάσισε να αποκτήσει ο Δήμος τον βλητικό σταθμό με ανταλλάγματα και όρους όχι ευνοϊκούς. 

Δέχτηκαν να αποκτήσουν την περιοχή αυτή για 15+5 έτη και να πληρώνουν μίσθωμα για τα πρώτα 3 έτη 15.000,00 Ε και για τα υπόλοιπα έτη 40.000,00 Ε ετησίως. 

Όπως καταλαβαίνεται στον Δήμο περισσεύουν χρήματα για ενοικιάσεις χώρων και δεν έχουν χρήματα να ελαφρύνουν τους δημότες από τα τέλη σύνδεσης των αποχετεύσεων που έχουν γίνει δυσβάσταχτα έπειτα και από τις προσαυξήσεις

Μας είπαν οτι έχουν όραμα. Όμως δεν μας ανέφεραν τι είδους όραμα έχουν και πιο θα είναι το οικονομικό όφελος του Δήμου. Το σίγουρο πάντως είναι το ενοίκιο των 40.000,00 Ε που θα πρέπει να καταβάλουν. 

Λυπούμαστε που η Δημοτική αρχή για άλλη μια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αντί να διεκδικήσει ένα δικό της χώρο που ανήκει στην Σαλαμίνα ενέδωσε στους όρους και τα μισθώματα της ΕΤΑΔ. 

Το ΒΗΜΑ στους ΠΟΛΙΤΕΣ ειναι πάντα στο πλευρό των δημοτών και θα προασπίζει τα συμφέροντα του τόπου μας.

 Για το Βήμα στους Πολίτες

 Μπάγιος Θρασύβουλος Δημ. Σύμβουλος

error: Content is protected !!