Η Διοίκηση Πατούλη περιφρονεί συστηματικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Η Διοίκηση Πατούλη περιφρονεί συστηματικά το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ρένα Δούρου: Η Διοίκηση Πατούλη περιφρονεί συστηματικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Η Διοίκηση απαξίωσε τη συζήτηση για το Μάστερ Πλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα H... Η Διοίκηση Πατούλη περιφρονεί συστηματικά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ρένα Δούρου: Η Διοίκηση Πατούλη περιφρονεί συστηματικά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Διοίκηση απαξίωσε τη συζήτηση για το Μάστερ Πλαν για τα αντιπλημμυρικά έργα

H Δύναμη Ζωής, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, απείχε από μια συζήτηση που εκ των προτέρων η Διοίκηση της Περιφέρειας απαξίωσε, υπονομεύοντας και υποβαθμίζοντάς την παράλληλα. Επιλέγοντας να μην αποστείλει ηλεκτρονικά το σύνολο του υλικού του σχετικού φακέλου για το Μάστερ Πλαν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, η Διοίκηση Πατούλη, εμπόδισε τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των Παρατάξεων να λάβουν πλήρη και σαφή γνώση του περιεχομένου του Μάστερ Πλαν που στοχεύει στην προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Επιβεβαίωσε έτσι το υποκριτικό της ενδιαφέρον για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας που, προεκλογικά, είχε “κάνει σημαία” για ψηφοθηρικούς λόγους.

Αυτόν τον εμπαιγμό κατήγγειλε η Ρένα Δούρου, στηλιτεύοντας την “αδιαφορία” και την “κοροϊδία” της Διοίκηση της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι αυτή είναι “υπότροπη στην περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου”. “Μια Διοίκηση που έχει συνειδητά μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε κακό ριάλιτι σόου, απαξιώνοντας τη δημοκρατική του λειτουργία”. “Δυστυχώς εδώ και 27 μήνες η Διοίκηση εκφράζει σε όλα τα επίπεδα την αδιαφορία της για τα έργα υποδομής που χρειάζονται οι πολίτες των Δήμων της Αττικής”, παρατήρησε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.

“Σήμερα, για τρίτη φορά, καλούμαστε να συζητήσουμε, να τοποθετηθούμε υπό συνθήκες που χαρακτηρίζονται από έλλειψη δημοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου. Εξηγώντας : “Στη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου, η Διοίκηση της Περιφέρειας, ύστερα από τις διαμαρτυρίες σχεδόν σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, δεσμεύθηκε να στείλει επιτέλους σε όλες τις Παρατάξεις τη σχετική εισήγηση – κάτι που σκοπίμως δεν είχε πράξει. Ωστόσο αντί να στείλει, όπως γίνεται πάντα, από το 2011, ηλεκτρονικά, 5 μέρες πριν, την εισήγηση στις Παρατάξεις και σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, επέλεξε, γιατί άραγε;, να μοιράσει μόλις χθες, Τρίτη, μία μέρα δηλαδή πριν από τη συνεδρίασή μας φωτοτυπία 2 κειμένων. Μας έδωσαν επίσης σε φωτοτυπία και μονοσέλιδη επιστολή του κ. Περιφερειάρχη, όπου αναφέρει με ποιους επιστημονικούς φορείς συνεργάστηκε για την κατάρτιση του μάστερ πλαν. Η ειρωνεία είναι ότι η επιστολή καταλήγει με τη φράση ότι “στον παρόντα φάκελο συμπεριλαμβάνεται όλο το σχετικό υλικό”. Μιλάμε για μαγική εικόνα δηλαδή καθώς αυτός ο φάκελος δεν έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά!!!”.

Σε σχετική επιστολή της προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας και τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Δύναμη Ζωής, στηλίτευσε τη στάση της Διοίκησης παρατηρώντας συγκεκριμένα ότι “μετά από 27 μήνες διακυβέρνησης της στην Περιφέρεια Αττικής, αυτή η Διοίκηση, ούτε σχέδιο είχε ούτε σχέδιο έχει. Ο κανόνας της είναι: βλέποντας και κάνοντας, περιφρονώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και χρησιμοποιώντας ακροδεξιά δεκανίκια. Η Διοίκηση με την αβελτηρία της και την σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που παρέλαβε από την Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, απέδειξε την υποκριτική της στάση”. Σημειώνεται ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας χρησιμοποίησε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας με όρους λαϊκισμού και χυδαιότητας, περιφρονώντας το νόμο και λειτουργώντας, ως ένα βαθμό, ως ηθικός αυτουργός για τις σε εξέλιξη δικαστικές υποθέσεις σε βάρος της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.RenaDourouDynata.gr
www.RenaDourou.gr
www.DinamiZois.gr
Fb: www.facebook.com/renaperifereia/
Twitter: @RenaDourou
Instagram: @rena.dourou

error: Content is protected !!