Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αναδείξει τα ψεύδη και την ανεπάρκειά τους Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αναδείξει τα ψεύδη και την ανεπάρκειά τους
Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αναδείξει τα ψεύδη και την ανεπάρκειά τους  Η μεγάλη προβολή... Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αναδείξει τα ψεύδη και την ανεπάρκειά τους

Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αναδείξει τα ψεύδη και την ανεπάρκειά τους 

Η μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ και η πρωτοφανής για τη χώρα μας επικοινωνιακή προώθηση κόμματος με τα εκλογικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, αποτελούν χαρακτηριστικά της όλης διαδικασίας εκλογής Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, που βοήθησαν στην αυξημένη συμμετοχή του κόσμου, αλλά δεν βοήθησαν να καταλάβουμε «τι λέει ο νέος Πρόεδρος για το παρελθόν και κυρίως τι σχεδιάζει για το μέλλον».

Σε συνέντευξή του στο Radio North της Θεσσαλονίκης ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων, τα οποία έμειναν αναπάντητα στην προεκλογική περίοδο του ΚΙΝΑΛ και δεν βοήθησαν τη διαμόρφωση γνώμης για τον νέο Πρόεδρο, όπως «ποιες είναι οι απόψεις του για τη συμφωνία των Πρεσπών, οι απόψεις του για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, για το κούρεμα των ομολόγων που στέρησε από τους συνταξιούχους ένα σωρό χρήματα και για μια σειρά  γεγονότων που έγιναν στο παρελθόν».

Επιπλέον χαρακτήρισε φρόνιμο, με δεδομένο ότι το αργότερο σε ενάμιση χρόνο θα έχουμε εκλογές, το «να ακούσουμε τις προτάσεις του για το μέλλον, καθώς και την απάντηση στο ερώτημα που …τυχαία ποτέ δεν τέθηκε προεκλογικά για την πολιτική κυβερνητικής συνεργασίας και με ποιο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ;» 

«Οι ερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί τη διαχρονική θέση της Αριστεράς, θα θέσουν το δίλημμα στον όλο χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αν θα μετακινηθεί στο αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που τον παρέσυρε η ΝΔ, ή αν θυμηθούν ξανά το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ “Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει Δεξιά”», εκτίμησε ο Τρ. Αλεξιάδης. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας βασισμένες σε προγραμματικές συμφωνίες αποτελούν πάγια και δημοσιοποιημένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και η οποιαδήποτε προσέγγιση ή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα βασιστεί σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος εκτίμησε πως μετά το βράδυ των εκλογών σε όσους αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις θα μπει επιτακτικά το δίλημμα «κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη ή με τον κ. Τσίπρα ;»   

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τον αγώνα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την προσπάθεια να αναδείξουν τα τεράστια θέματα που προκαλεί το κατατεθέν νομοσχέδιο «Πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι ο προϋπολογισμός αυτός καθορίζει για παράδειγμα ότι οι υγειονομικοί, οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί δεν θα δουν για τον επόμενο χρόνο να καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης που ζητούμε να καταργηθεί. Οι πολίτες δεν θα δουν να μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο και στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης. Οι πολίτες δεν θα δουν προστασία από ανατιμήσεις προϊόντων. Οι πολίτες δεν θα δουν προστασία για τα χρέη τους. Οι πολίτες θα μάθουν ότι από τη μια κόβουν 820 εκατομμύρια για τα θέματα της υγείας από τον τακτικό προϋπολογισμό, από την άλλη προβλέπουν  αύξηση των φορολογικών εσόδων και μια σειρά από  ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα οποία δυστυχώς χαθήκαν το προηγούμενο διάστημα από την επικαιρότητα».

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως η αδυναμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, η εκτίναξη των χρεών τους σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και τράπεζες αντικρούουν τον κυβερνητικό μύθο περί ανάπτυξης και μεγέθυνσης της Οικονομίας. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους να δώσουν την πρέπουσα δημοσιότητα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, υπενθυμίζοντας την αποφυγή διαλόγου που έχουν επιλέξει τα στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του.

Κλείνοντας  δήλωσε πως ο τρόπος που επιλέγει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη για θέματα αναπτυξιακά μέσω του τραπεζικού συστήματος, οδήγησαν  στον αποκλεισμό περίπου του 90% των ελληνικών επιχειρήσεων από τη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ μίλησε για αδυναμία προστασίας των αδύναμων νοικοκυριών και πολιτών μέσα στην κρίση, αποκάλεσε δε ως «δύσκολη άσκηση» προς επίλυση που «θα ήταν καλό να μας εξηγήσει κάποιος, πως εφόσον η ΝΔ έχει οδηγήσει τη χώρα σε τεράστια ελλείματα τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία θα προστεθεί και αυτό της φετινής χρονιάς που θα κλείσει περίπου στα 12 – 15 δις, πως σε ένα χρόνο θα πάμε σε μηδενικά ελλείματα και πλεονάσματα; »

Ακούστε το ηχητικό :

error: Content is protected !!