Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός
Ρένα Δούρου στο Κανάλι 1 90,4: Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός “Η κυβέρνηση δεν είναι ανέμελη, δεν είναι ανίκανη, βάζει το... Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός

Ρένα Δούρου στο Κανάλι 1 90,4: Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός

“Η κυβέρνηση δεν είναι ανέμελη, δεν είναι ανίκανη, βάζει το ιδιωτικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο, το έλεγε ήδη προεκλογικά και σήμερα το κάνει πράξη, αδιαφορώντας για τις δημόσιες υποδομές, από το ΕΣΥ ως τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, παρατήρησε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΎΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή της σήμερα στο Κανάλι 1 90,4 στην εκπομπή “Πειραιάς 24” και τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. “Ο κ. Μητσοτάκης θυμάται μόνο τους συμπολίτες μας, όπως τους αποκαλεί, στα τηλεοπτικά του διαγγέλματα που κάνει κάθε τόσο για να μας ανακοινώσει ότι διανύουμε το τέλος της πανδημίας”, υπογράμμισε η ίδια , σχολιάζοντας την κυβερνητική απραξία απέναντι στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.

“Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει επιδείξει στάση ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Ασκεί υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Δεν επενδύει στον πόνο. Δεν χρησιμοποιεί την πανδημία ως κομματικό επιχείρημα. Δεν συμπεριφέρεται δηλαδή όπως η ΝΔ όταν ήταν στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δεν άφησε εθνική τραγωδία που να μην την εκμεταλλευθεί για ανέβει στην εξουσία. Και αυτά πληρώνουμε τώρα με τους αυτόκλητους θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Οι διακρίσεις κατά των γυναικών, ο αρχαιότερος ρατσισμός

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρόσφατη υπόθεση revenge porn, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι “οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών είναι ίσως ο αρχαιότερος ρατσισμός, η σεξουαλική, ηθική κακοποίηση των γυναικών έρχεται από πολύ παλιά, με πολλά θύματα”. “Στη χώρα μας το κίνημα #metoo ανέδειξε πολλές πτυχές και ίσως κυριότερη είναι η ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των θυμάτων”. “Για αυτό και κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  για τη θεσμική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία”, είπε η ίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη “να τα αλλάξουμε όλα έτσι ώστε τα νέα κορίτσια να μην αισθάνονται ότι απειλούνται, να μην αυτοκτονούν”.

Πρεμούρα Μητσοτάκη για δήθεν υπεύθυνη αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας την εκλογή Ανδρουλάκη σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, η Ρένα Δούρου παρατήρησε ότι αυτή “δεν απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ”. “Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ούτε πρόγραμμα ούτε προτάσεις ούτε έχει πάρει θέση σε όσα ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία”.

“Εκείνοι όμως που δείχνουν ανυπομονησία είναι οι απέξω. Ο κ. Μητσοτάκης και τα φιλικά του ΜΜΕ που ζητάνε μία σωστή, κατά τη γνώμη τους, αντιπολίτευση. Δεν τους ενδιαφέρει βέβαια το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας. Για αυτό και αυτή η πρεμούρα περί δήθεν υπεύθυνης αντιπολίτευσης που ζητά ο κ. Μητσοτάκης”.

“Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ “αραχνιασμένο” και λέγοντας ότι “δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτόν”. Ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές. Τα πολιτικά κόμματα, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν διαπιστευτήρια, δεν δίνουν λογαριασμό στον εκάστοτε πρωθυπουργό αλλά στους πολίτες, στον λαό”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου. Η ίδια παρατήρησε ότι για πρώτη φορά κόμμα του 7% τυγχάνει τέτοιας μεγάλης μιντιακής κάλυψης, με αποκορύφωμα το ντιμπέιτ που οργάνωσε, όχι ένα ιδιωτικό κανάλι, αλλά η δημόσια τηλεόραση…

Το κύριο είναι η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Η Ρένα Δούρου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ σε σχέση με τις καταγγελίες για ΜΕΘ για vip, παρατήρησε, μεταξύ άλλων ότι “εδώ και πάρα πολλά χρόνια εντός του κόμματος έχουμε κατακτήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης των στελεχών μας”. “Όμως όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ, το κύριο δεν είναι αν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ εξέφρασε μια άποψή του. Το κύριο είναι η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την υπεύθυνη για την αντιμετώπισή της, κυβέρνηση”, υπογράμμισε η ίδια.

Κανένα μέτρο προστασίας των καταναλωτών από τον κ. Μητσοτάκη

“Η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού το Νοέμβριο, σχεδόν 5%, κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι η “η κυβέρνηση θα όφειλε να είχε πάρει εκ των προτέρων μέτρα προστασίας των καταναλωτών. Να έχει παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά ενέργειας”.

“Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, που πήραν πρωτοβουλία για αύξηση του κατώτατου μισθού. Καμία πρωτοβουλία, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, για την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, τη μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, την άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας σύμφωνα με διαγραφές μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής”. “Και αυτά τα λέει η αγορά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Τα ΜΜΜ καταρρέουν, η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

“Η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν τα συντηρεί. Όπως θεωρεί ότι δεν χρειαζόμαστε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, έτσι δεν χρειαζόμαστε και πολυτελή ΜΜΜ για αυτό και δεν προχωρά σε αγορές νέων λεωφορείων ή στην συντήρησή τους”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. “Τα ΜΜΜ καταρρέουν, τα ατυχήματα στις αστικές συγκοινωνίες είναι καθημερινά και η κυβέρνηση, αν και έχει πολλαπλή ευθύνη, σφυρίζει αδιάφορα. Προμηθεύτηκε πολυμεταχειρισμένα λεωφορεία που εμφανίζουν βλάβες ενώ ακύρωσε τον εν εξελίξει διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Τσίπρα για 750 λεωφορεία. Το ίδιο έκανε και η Διοίκηση της Περιφέρειας που ακύρωσε την αγορά 92 σύγχρονων λεωφορείων”.

Τέλος η ίδια αναφερόμενη στην Περιφέρεια Αττικής, παρατήρησε ότι, ενώ η Δύναμη Ζωής επιδεικνύει, απέναντι στη Διοίκηση, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ απέναντι την κυβέρνηση, υπεύθυνη στάση, η Διοίκηση της Περιφέρειας λειτουργεί όπως η πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνηση: με απευθείας αναθέσεις.

Επικοινωνία: dourourena@gmail.com, press@renadourou.gr
url : www.renadourou.gr
Facebook Page : Ρένα Δούρου
Instagram : rena.dourou
Twitter : @RenaDourou

error: Content is protected !!