Ομολογούν πως σχεδίασαν τον προϋπολογισμό με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα φύγει αρχές του 2022 !!! Ομολογούν πως σχεδίασαν τον προϋπολογισμό με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα φύγει αρχές του 2022 !!!
Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Ομολογούν πως σχεδίασαν τον προϋπολογισμό με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα φύγει αρχές του 2022... Ομολογούν πως σχεδίασαν τον προϋπολογισμό με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα φύγει αρχές του 2022 !!!

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Ομολογούν πως σχεδίασαν τον προϋπολογισμό με την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα φύγει αρχές του 2022 !!!

Σημαντικά σημεία ομιλίας του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη συζήτηση του προϋπολογισμού:

  • Είναι ανάγκη να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής. Προσχηματική διαδικασία η συζήτηση του προϋπολογισμού χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής ή μεταφοράς οποιουδήποτε ποσού, χωρίς την ικανότητα ουσιαστικού διαλόγου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο χαράσσει την πολιτική για όλη την επόμενη χρονιά.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα: δεν μπορούμε σήμερα να συζητήσουμε αυτό το οποίο θέτουν ορθά οι Οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πολύ σωστά επισημαίνουν ότι ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποδεχθεί ότι η ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού των Ελλήνων είναι ικανή να βελτιώσει την οικονομική συμπεριφορά των πολιτών, το Υπουργείο Παιδείας συρρικνώνει τα Οικονομικά μαθήματα. Ως αποτέλεσμα μόνο ένας στους τρεις μαθητές που αποφοιτά από το Γενικό Λύκειο έρχεται σε επαφή με βασικές αρχές Οικονομικών γνώσεων. Δυστυχώς θα παραμείνει ένα ζήτημα το οποίο απλά έχει διατυπωθεί.
  • Υπάρχει η ανάγκη ήρεμου διαλόγου στη Βουλή με επιχειρήματα και χωρίς ακρότητες, ώστε να καταλάβουν οι πολίτες το τι λέει ο καθένας μας, αλλά να θυμίσω ποιοι μέσα και έξω από την Αίθουσα μας κατήγγειλαν ότι είμαστε προδότες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ποιοι μας κατήγγειλαν ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία και την ανταλλάξαμε με τις συντάξεις, ποιοι διατύπωναν εδώ ότι πιστεύουν περισσότερο τον Τούρκο παρά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ποιοι έλεγαν εδώ ή έξω από εδώ ότι κάψαμε τον κόσμο στο Μάτι. Να μην ξεχάσουμε αυτά τα που ακούγονταν σε  αυτήν την Αίθουσα και που πολύ ορθά ο τότε Πρόεδρος της Βουλής δεν κίνησε τη διαδικασία που κινήθηκε χτες για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Να θυμίσω τα όσα έλεγαν οι τότε τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας για τους περίφημους 29 άδικους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα ακούν μέχρι να ζητήσουν πολιτικά συγγνώμη; Δεν είδα να καταργούν το τέλος πλαστικής σακούλας, που αφού το ψήφισαν, μετά μας κατήγγειλαν και μετά το αύξησαν σαν Κυβέρνηση. Δεν είδαν να καταργούν τον φόρο στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που σωστά θεσμοθετήθηκε επειδή ήταν ένα νέο προϊόν και για το οποίο θέλω να καταλάβω αν έρθει ένα νέο προϊόν στην αγορά θα το κυκλοφορήσουν αφορολόγητα; Θέλω μια απάντηση, θα καταργήσουν αυτούς τους φόρους;
  • Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει την εύλαλη σιωπή σε πολλά ζητήματα και δεν απαντά. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσα προχτές το ερώτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για το πόσο ήταν το αποθεματικό της χώρας στις 31/12/2014. Να ενημερωθούμε για να καταλάβουμε τι παρέλαβε ο «κακός ΣΥΡΙΖΑ» και πώς παρέδωσε 37 δισεκατομμύρια. Να θυμίσω ότι εκείνη την περίοδο εκπρόσωπος του Οικονομικού επιτελείου έλεγε ότι σε λίγο δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτή την κατάσταση παραλάβαμε. Πρέπει να θυμόμαστε ποιοι οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και στα μνημόνια. Συμφωνώ απολύτως με αυτό που είπε ο κ. Βορίδης στην τοποθέτησή του, ότι πρέπει να βλέπουμε τις πολιτικές και τα αποτελέσματα. Να απαντήσει ο κ. Βορίδης: Ποιες πολιτικές και ποιοι πολιτικοί μας οδήγησαν στα μνημόνια και στην καταστροφή; Ποιες πολιτικές και ποιοι πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα εκεί που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και επειδή μας ρώτησε κιόλας, αν αποκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι από την εμπειρία της πτώχευσης, βεβαίως και αποκομίσαμε κάτι, ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και πολιτικές μας οδήγησαν στην πτώχευση και δυστυχώς, αυτοί είναι τώρα στο τιμόνι της χώρας .
  • Αντιστρέφω το ερώτημα αν θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Γιατί δεν ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016, του 2017, του 2018, του 2019, όπου με σωστές πολιτικές οδηγήσαμε τη χώρα έξω από τα μνημόνια, με ρύθμιση του χρέους και με μια σειρά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης;
  • Βασικό θέμα που αφορά αυτόν τον προϋπολογισμό είναι μια προϋπόθεση, η οποία διατυπώνεται έμμεσα για επιστροφή στην κανονικότητα σε σχέση με την πανδημία. Το διατύπωσε και με πιο απλά ελληνικά ο Θ. Σκυλακάκης όταν είπε «Εμείς, πάντως, σχεδιάσαμε φέτος τον προϋπολογισμό με την υπόθεση ότι η πανδημία ως οικονομική μεταβλητή θα φύγει σταδιακά από τις αρχές του 2022». Επειδή πλησιάζει αυτή η χρονική περίοδος, θέλουμε να μας απαντήσει η Κυβέρνηση τι θα γίνει εάν δεν επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψή της;
  • Επιδιώκουμε τον διάλογο και θέλουμε απαντήσεις. Γνώριζαν τη συγκεκριμένη μελέτη των δύο καθηγητών ή όχι; Γνώριζε ο Πρωθυπουργός ή όχι; Ο κ. Σκέρτσος απήντησε εδώ ότι «δεν γνωρίζαμε τη μελέτη». Αλλά ή αυτός λέει ψέματα ή ένας από τους συντάκτες, ο οποίος με σαφήνεια λέει «Όπως έγραψα, ενημερώσαμε και δη στο ανώτατο επίπεδο». Ο κ. Μητσοτάκης λέει χυδαία ψέματα και όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «αν και τον προειδοποιούσαν από τον Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν οι άνθρωποι», δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει. Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες και πρέπει για αυτές να απολογηθούν.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!