Κατά τη διάρκεια της νόσησης κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού Κατά τη διάρκεια της νόσησης κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα διακόπτεται όταν νοσεί κάποιος, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ,... Κατά τη διάρκεια της νόσησης κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα διακόπτεται όταν νοσεί κάποιος, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο οποίος τόνισε ότι «διακόπτεται η ισχύς του και επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του. Κάποιος που έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για τις ημέρες της νόσησής του, αλλά επανέρχεται με τη διακοπή της».

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε πως «επειδή ο χρόνος της νόσησης είναι διαφορετικός για τον καθένα από εμάς, τεχνικά δεν μπορεί να υπηρετηθεί μία εφαρμογή που εξατομικευμένα να μπορεί να επαναφέρει το πιστοποιητικό με τη διακοπή της νόσησης. Αυτό που είναι αυτονόητο είναι δύο πράγματα: Πρώτον, ότι κατά τη διάρκεια της νόσησης κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού του και δεύτερον, με τη λήξη της νόσησης επανέρχεται η ισχύς του πιστοποιητικού».

Όσον αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι έχουν ΑΦΜ στη χώρα μας αλλά έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, στις χώρες της ΕΕ και στις συνεργαζόμενες χώρες για την εφαρμογή του πιστοποιητικού του εμβολιασμού και θέλουν να επικαιροποιήσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να μην έχουν πρόβλημα με το πρόστιμο μετά τις 15 Ιανουαρίου, μπορούν μέσω ΚΕΠ να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους στη χώρα για να δηλώσουν είτε τον πρώτο εμβολιασμό για να κάνουν τον δεύτερο είτε τον δεύτερο για να κάνουν τον τρίτο. Δεύτερον, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην ΕΕ ή στις 28 συνεργαζόμενες χώρες και κατέχουν ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, θα μπορούν να μπούν σε μία εφαρμογή που θα τεθεί από αύριο σε λειτουργία και να καταχωρήσουν το πιστοποιητικό τους ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, στην ηλικιακή κατηγορία των άνω των 60 ετών, από τις 520.000 που ήταν αυτοί που δεν είχαν εμβολιαστεί όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα, έχουν εμβολιαστεί ή προγραμματίσει ραντεβού πάνω από το 40%.

Σχετικά με την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την παρέλευση των 7 μηνών ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως «αυτό θα καθοριστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου» και πρόσθεσεσ ότι η πορεία εμβολιασμού είναι ικανοποιητική, «υπάρχει ενδιαφέρον για πρώτη δόση και για τρίτη δόση. Για αυτό και έχουμε ανοίξει 270.000 ραντεβού. Αυτήν τη στιγμή, όποιος θέλει να κάνει την πρώτη του δόση έχει τη δυνατότητα να το πράξει άμεσα».

Κ.Π. – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!