Τέταρτη δόση: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr Τέταρτη δόση: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr
Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με την τέταρτη δόση. Όπως κάθε Δευτέρα η ενημέρωση  από την... Τέταρτη δόση: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, πότε ανοίγει το emvolio.gov.gr

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με την τέταρτη δόση.

Όπως κάθε Δευτέρα η ενημέρωση  από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετέχει και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Τον λόγο πήρε πρώτα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου η οποία αναφέρθηκε στην νόσηση των παιδιών που πηγαίνουν στα νοσοκομεία κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφερόμενη στην συμπλήρωση 1 έτους από την έναρξη των εμβολιασμών και των δύο ετών από τις λοιμώξεις στην Ουχάν της Κίνας ανέφερε ότι η χορήγηση των εμβολίων έχει αποδείξει την πολύτιμη συμβολή τους για την αποφυγή των θανάτων.

“Η παραλλαγή Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία. Αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Στα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους”.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε επίσης ότι πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων.

Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών σημείωσε και τόνισε ότι όλα δείχνουν πως τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης.

 Τι είπε για τις εγκύους

Επανέλαβε ότι οι έγκυοι αποτελούν πληθυσμό αυξημένου κινδύνου. Ο κυριότερος λόγος μη αποδοχής του εμβολιασμού είναι ο φόβος των εγκύων και των γιατρών για ανπιθύμητες ενέργειες παρότι το εμβόλιο δεν περιέχει ζώντα οργανισμό.

Ο εμβολιασμός δεν αυξάνει την προωρότητα και το CDC συνιστά τον εμβολιασμό των εγκυών. Διαφορετικά είναι τα στοιχεία για τις εγκύους που νόσησαν. Μελέτη δείχνει γυναίκες που νόσησαν πριν τον τοκετό που οδήγησε σε προωρότητα. Ο εμβολιασμός στην κύηση προστατεύει την μητέρα ενώ η λοίμωξη αυξάνει τον κίνδυνο στη μητέρα και στο νεογνό.

Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

Οι ειδικοί συμφωνούν στην αδυναμία προβλέψεων και στην  ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών. 

Τέταρτη δόση

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Πορεία εμβολιασμών

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ξεπεράσαμε πλέον τα 18,65 εκατ. εμβολιασμούς.

Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 750.000 διαθέσιμα ραντεβού και κάλεσε  εκ νέου τους πολίτες άνω των 18 ετών να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. 

Το 90,2% των πολιτών άνω των 60 ετών είναι πλήρως εμβιολιασμένο

Πρόστιμο ανεμβολίαστων

Η ΑΑΔΕ θα βεβαιώνει το πρόστιμο όσων δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 16η ημέρα κάθε μήνα. Οι οφειλές θα φαίνονται στο myaade. Θα εημερώνονται οτι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω του emvolio.gov.gr

dikaiologitika.gr

error: Content is protected !!