Τρ. Αλεξιάδης: Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων! Τρ. Αλεξιάδης: Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων!
Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων ! «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», αυτός είναι ο πλούτος των επιχειρημάτων... Τρ. Αλεξιάδης: Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων!

Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων !

«Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», αυτός είναι ο πλούτος των επιχειρημάτων της ΝΔ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Alert ο Τρύφων Αλεξιάδης, ακούγοντας τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ επί παντός επιστητού – μέχρι και για τεμπελιά ! – και να αποποιείται των κυβερνητικών ευθυνών για την αδυναμία διαχείρισης των προβλημάτων της χώρας. Μεγάλο το πρόβλημα της κυβέρνησης. Απέναντι στην πολιτική της δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ίδια η κοινωνία. Στο χώρο της υγείας αν είναι σωστά στελεχωμένες οι ΜΕΘ ή τα νοσοκομεία μας,  αν είναι σωστά όσα γίνονται στο Παίδων Πεντέλης ή στα άλλα νοσοκομεία της χώρας, εμείς ακολουθούμε την κριτική που κάνουν οι κοινωνικοί φορείς, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γιατροί. Δεν είναι ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο χώρο του εμπορίου το τι λένε οι μικρομεσαίοι, για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τι λένε οι πολίτες.

Αποδεικνύονται πολιτικοί απατεώνες. Είναι ή όχι πολιτικός απατεώνας αυτός ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι η αύξηση του βασικού μισθού θα είναι διπλάσια της ανάπτυξης; Ακούσαμε πριν από λίγο πανηγυρισμούς για ανάπτυξη 8%.  Άρα θα έχουμε αύξηση βασικού μισθού 16% ή αυτό που είπε, πριν από λίγες μέρες, ο αρμόδιος υπουργός σε τηλεοπτικό κανάλι ότι θα έχουμε αύξηση του βασικού μισθού από τις …μεγαλύτερες της Ευρώπης;  Όταν έχουμε προβλήματα στην Ελλάδα είναι Τρίτη βράδυ και έχει κρύο, όταν συνέβαιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα εκείνη την περίοδο…



Προς τεκμηρίωση δε του πολιτικού του λόγου ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε συγκεκριμένα Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι στο 11μηνο του 2021 οι πολίτες που έχουν χρέη στην εφορία, παρόλο που έγινε διαγραφή μεγάλου αριθμού μικρών χρεών, ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια, είναι 4.140.000 μόνο στην εφορία. Αν προσθέσετε και τα χρήματα που χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία και σε τράπεζες, καταλαβαίνετε το τι γίνεται. Και από αυτούς το 1,3 εκατομμύρια είναι στα λεγόμενα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή στη διαδικασία κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς και δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων. Αυτά είναι τα στοιχεία που έδωσε το Υπ. Οικονομικών.  Μπορεί ο οποιοσδήποτε κυβερνητικός βουλευτής να προσπαθήσει να δείξει ότι τα πράγματα είναι τέλεια. Οι πολίτες όμως όταν σε λίγες μέρες θα βεβαιωθεί το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και θα πάνε να δουν το τι χρέη χρωστούν στην εφορία, θα δουν ότι χρωστούν και αυτό το κατοστάρικο, αυτό το βάρβαρο μέτρο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους. Διότι είναι ένα βάρβαρο χαράτσι και εγώ ξαναρωτώ: Ποιος από τους φόρους που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015-2019 προσέθετε φορολογικό βάρος κάθε μήνα 100 ευρώ στο άτομο όχι στην οικογένεια; Γιατί καταλαβαίνετε τι μεγάλο βάρος είναι. Και θα βρεθούν μπροστά στην λαϊκή οργή των πολιτών που θα τους ρωτούν γιατί αυτή η μεταχείριση, διότι σε λίγο καιρό αυτά τα χρήματα, θα είναι χρήματα τα οποία θα δεσμεύονται από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η καθολική αλλαγή πλεύσης πάντως από τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ φαίνεται όχι μόνο από την ένδεια επιχειρημάτων που οδηγεί σε εκνευρισμό και λεκτικές επιθέσεις τα στελέχη της ΝΔ, αλλά και την προσπάθεια αντιστροφής των προεκλογικών λεγομένων τους που κατέληξε με τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να προσπαθεί να συνδέσει την αύξηση του βασικού μισθού με τη …μείωση της ανεργίας.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την εντεινόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση καθώς και την προτροπή για πιο δυναμική αντιπολίτευση, την οποία εισπράττει στις εξόδους του για ψώνια στη γειτονιά του τη Νίκαια. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφει. Είναι όπως τα λένε οι πολίτες, όπως τα αφουγκράζεται  η κοινωνία. Υπάρχει μια βουβή οργή, υπάρχει αγωνία για πως θα τα βγάλει πέρα. Αν η κυβέρνηση πανηγυρίζει και έχουμε υπουργούς που λένε ας μην σώσουν να εμβολιαστούν και άλλους που λένε μην γκρινιάζετε όλα είναι τέλεια, αυτό σημαίνει κάτι πολύ ανησυχητικό: Δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας και της ενεργειακής ακρίβειας, μίλησε για την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης να πετάξει στα σκουπίδια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το εργαλείο της δημόσιας ΔΕΗ που είχε στα χέρια της. Πότε το επέλεξε; Τώρα, που έπρεπε η ΔΕΗ να ήταν δημόσια για να μπορεί να κάνει μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο θέμα της ενέργειας, επέλεξε για λόγους που αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό, να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως. Κάνοντας δε μια αναδρομή στο παρελθόν υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2015 παρέλαβε μία χώρα με μηδέν (0) αποθεματικό, μια χώρα μέσα στα μνημόνια και με δεσμεύσεις σε πάρα πολλά ζητήματα, όπως στο προσφυγικό για παράδειγμα, που κάποιοι το ξεχνούν. Σε ότι αφορά το θέμα της ενέργειας, παραλάβαμε την χώρα με δεσμεύσεις και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν. Τώρα που οι πολίτες παίρνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ  να θυμηθούν ότι 2015-2019 εμείς δεν αυξήσαμε την ΔΕΗ, δεν μειώσαμε τις συντάξεις, δώσαμε αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους και ξεκινήσαμε το 2019 τις μεγάλες μειώσεις φόρων. Τους αφήσαμε 37 δις και μας κουνούν το δάκτυλο και μας κατηγορούν και για τεμπέληδες. Υπάρχουν όρια στην πολιτική κριτική.

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τον δρόμο του διχασμού και να προσχωρήσει στον αναγκαίο δρόμο της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Η εξέλιξη της συζήτησης δε με την προτροπή του προς τον παριστάμενο βουλευτή να εξηγήσει επιτέλους την καθαρή θέση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέδειξε την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του πως δεν είχε κανένα πρόβλημα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Αυτό οδήγησε τον Τρ. Αλεξιάδη να δηλώσει πως φοβόμουν ότι η έκφραση πολιτικοί απατεώνες που είπα στην αρχή ήταν βαριά, αλλά από την εξέλιξη της κουβέντας αποκαλύφθηκε. Πραγματικά πως μπορείς να χαρακτηρίσεις κάποιους πολιτικούς, που άλλα λένε προεκλογικά, χτίζουν καριέρες πολιτικές, δολοφονούν χαρακτήρες  είτε σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε την καταστροφή στο Μάτι είτε σε άλλα γεγονότα, και μετά όταν έρχονται στην κυβέρνηση κάνουν εντελώς τα αντίθετα;

Δείτε το video:

error: Content is protected !!