Το κόκκινο κρασί «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος κορωνοϊό Το κόκκινο κρασί «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος κορωνοϊό
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον Covid-19,... Το κόκκινο κρασί «ασπίδα» για να μην κολλήσει κάποιος κορωνοϊό

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες

Το κόκκινο κρασί θα μπορούσε να αποτελέσει ασπίδα, ώστε να μην κολλήσει κάποιος τον Covid-19, αλλά μη γελιέστε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν όλα τα ποτά. Όπως προκύπτει από νέα έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερα από πέντε ποτήρια κρασί την εβδομάδα είχαν 17% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητα του κρασιού σε πολυφαινόλες, που μπορούν να αναστείλουν την επίδραση ιών, όπως η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι πότες λευκού κρασιού, που καταναλώνουν από ένα έως τέσσερα ποτήρια την εβδομάδα, είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν. Αυτή η ωφέλιμη επίδραση, ωστόσο, δεν παρατηρείται σε όλα τα είδη του αλκοόλ.

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές ποτό, η μπύρα, δείχνει να κάνει μάλλον το αντίθετο. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι όσοι πίνουν μπίρα και μηλίτη είχαν σχεδόν 28% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από Covid, ανεξάρτητα από την ποσότητα που κατανάλωναν. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από τη βρετανική βάση δεδομένων UK Biobank αναλύθηκαν στο νοσοκομείο Shenzhen Kangning της Κίνας.

newsbreak.gr

error: Content is protected !!