Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων
Aνοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των γερμανικών να πλησιάσει το 2%. Το ενδεχόμενο επιβολής... Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων

Aνοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των γερμανικών να πλησιάσει το 2%. Το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία από τη Δύση προκαλεί νευρικότητα και αστάθεια στις αγορές με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται κυρίως σε ομόλογα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε (βλ. γερμανικά).

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων, και πιο συγκεκριμένα, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) χθές καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 1,84% από 1,63% προχθές, έναντι -0,06% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,90% από το 1,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα χθές στα 1,1280 δολ. από το 1,1299 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1277 δολ.

X.Z – ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!