Πώς η κοκαΐνη βοήθησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο Πώς η κοκαΐνη βοήθησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο
Η κοκαΐνη ήταν, όπως αποκαλύφθηκε, το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο νωρίτερα μέσα στον μήνα. Ο διευθυντής ξενομοσχευμάτων στο Ιατρικό... Πώς η κοκαΐνη βοήθησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο

Η κοκαΐνη ήταν, όπως αποκαλύφθηκε, το μυστικό συστατικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ο διευθυντής ξενομοσχευμάτων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Δρ.Μοχάμεντ Μοχιούντιν αναφερόμενος στην ιστορική επέμβαση σε έναν 57χρονο ασθενή που έγινε με την γενετικά τροποποιημένη καρδιά χοίρου, σημείωσε πως ο χοίρος από τον οποίο ελήφθη η καρδιά, είχε προηγουμένως τροποποιηθεί γενετικά από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Revivicor (θυγατρική της United Therapeutics), έτσι ώστε να απενεργοποιηθούν ορισμένα γονίδια του, τα οποία μπορεί να είχαν οδηγήσει σε απόρριψη του οργάνου ως ξένου σώματος από τον οργανισμό του ασθενούς.

Το προηγούμενο διάστημα η καρδιά του ζώου είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ, είχε ενισχυθεί με κοκαΐνη από τη σουηδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας XVIVO. Να αναφερθεί πως συνήθως τα όργανα για μεταμοσχεύσεις προέρχονται από πολύ μικρότερες αποστάσεις καθώς φθείρονται μέσα σε λίγες ώρες έξω από το σώμα.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μοχιούντιν, η κοκαΐνη χρησιμοποιήθηκε σε ένα μείγμα ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, που εμποδίζουν τον ζωντανό ιστό να χαλάσει κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του στο Μέριλαντ, αλλά η διαδικασία συνάντησε και εμπόδια από τη δίωξη ναρκωτικών στις ΗΠΑ, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί κοκαΐνη για ανάλογη περίπτωση.

Οι ιατροί ερευνητές δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από την αποτελεσματικότητα της αμφεταμίνης, αλλά ο Μοχιουντίν θεωρεί ότι το μείγμα κοκαΐνης και ορμονών είχε ήδη υπερισχύσει άλλων εναλλακτικών λύσεων.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ελπίζουν πως άνοιξαν τον δρόμο για νέου είδους μεταμοσχεύσεις που θα σώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, λόγω της έλλειψης επαρκών ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση. Αρκετοί ασθενείς σε λίστες αναμονής για μόσχευμα πεθαίνουν κάθε χρόνο, προτού προλάβουν να λάβουν το ζωτικό όργανο που χρειάζονται.

ethnos.gr

error: Content is protected !!