Αλεξιάδης προς Ν.Δ.: Εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, Εκλογές Τώρα ! Αλεξιάδης προς Ν.Δ.: Εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, Εκλογές Τώρα !
Αθήνα 31.01.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αλεξιάδης προς Ν.Δ.: Εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, Εκλογές Τώρα ! Ομιλία του Βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής... Αλεξιάδης προς Ν.Δ.: Εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, Εκλογές Τώρα !

Αθήνα 31.01.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξιάδης προς Ν.Δ.: Εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, Εκλογές Τώρα !

Ομιλία του Βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά της κυβέρνησης

Μια κουβέντα για όσα ακούσαμε για τις Σέρρες και για τη διαδήλωση. Εγώ θα πω για την πατρίδα μου την Καβάλα, την αγαπημένη μου Καβάλα, και για τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε πριν από λίγες ημέρες εκεί και που αποδεικνύει το γιατί καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας.

Σε έναν νομό που πήρατε 42% έγινε μια μεγαλειώδης κινητοποίηση εργαζομένων από την Κόρινθο μέχρι τη Θράκη, απ’ όλη την Ελλάδα, απέναντι στα αντεργατικά σχέδιά σας, απέναντι στη διαπλοκή τοπικών στελεχών σας με μεγάλες εταιρείες, απέναντι στα όσα γίνονται εκεί. Και να δούμε την επόμενη φορά στην Καβάλα πόσους Βουλευτές θα βγάλει η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό ήταν μια αναφορά που έπρεπε να γίνει. Ας έρθουμε όμως και σε μια ανάλυση σε όσα έγιναν αυτές τις ημέρες στη Βουλή. Ξέρετε είμαι πάρα πολύ ευτυχής που ομιλώ σε αυτήν την πρόταση δυσπιστίας. Είμαι πολύ ευτυχής για την πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, για την πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα που αποδεικνύει και την πολιτική υπεροχή μας και τη δυνατότητα να εκφράζουμε και να εκπροσωπούμε τον Έλληνα πολίτη. Γιατί εκεί είναι η δική σας πολιτική αποτυχία.

Δεν ξέρω αν είναι ένα μήνυμα ότι αυτήν τη στιγμή στην Αίθουσα είναι μόνο δύο στα κυβερνητικά Έδρανα από τους Υπουργούς σας και λιγότεροι από δέκα Βουλευτές στην Αίθουσα για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση. Σας αναγκάσαμε να υπερασπιστείτε μια κυβέρνηση της αποτυχίας. Σας αναγκάσαμε να εμφανίσετε τα πάντα τέλεια όταν έχουν αγανακτήσει με εσάς και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές σας και όταν έχει γεμίσει το διαδίκτυο με στιχάκια που σας γελοιοποιούν, με αναρτήσεις, με χίλια δύο. Διότι κυκλοφορεί και το ανέκδοτο ότι ευτυχώς που τελείωσε ο Στρατός στην Αττική Οδό και στη Μεσογείων, για να αναλάβει τώρα το Πολεμικό Ναυτικό για τις πλημμύρες. Διότι ακούσαμε με έκπληξη τον αρμόδιο Υπουργό -και μπράβο που το είπε- να λέει ότι δεν υπήρχε καμία εντολή. Αυτά όμως θα τα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα διότι έχουν να διερευνηθούν πάρα πολλά.

Είναι πολύ σωστή η πρόταση που καταθέσαμε διότι καταφέραμε να αναδείξουμε την τεράστια αντίφαση στην οποία βρίσκεστε, από τη μια μεριά μια επικοινωνιακή συγγνώμη υποκρισίας και αλαζονείας, που δεν έπεισε κανέναν, ούτε και δικά σας στελέχη -και μην λέτε για δικά μας στελέχη. Δείτε τι λένε δικά σας στελέχη, δείτε τι λένε Ευρωβουλευτές σας, δείτε το πρόβλημα που έχετε στη Δεξιά πολυκατοικία- τη μεγάλη αντίφαση μεταξύ της επικοινωνιακής συγγνώμης και τη μεγάλη αντίθεση της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ασκεί ένα συνταγματικό δικαίωμα. Δηλαδή τι θέλατε να κάνουμε; Να αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα ή να κάνουμε χαρακίρι μέσα στη Βουλή για τη δική σας αποτυχία;

Διάβασα αρκετά αυτό το διάστημα για όσα γραφτήκαν αναλύοντας την κατάσταση και εξηγώντας τη δική σας ανικανότητα και τα χάλια σας. Το πιο σημαντικό κείμενο, το οποίο, το λέω από την αρχή, σωστά έχει κριτική και προς τον ΣΥΡΙΖΑ – πιθανόν θα με μαλώσει ο Πάνος Σκουρλέτης μετά για αυτό, αλλά εγώ θα το διαφημίσω το κείμενο, το οποίο σωστά κάνει κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ – είναι του Γιάννη Τριάντη στο news247.gr με τίτλο «Θα το πληρώσετε ακριβά πεφυσιωμένοι του Μαξίμου». Και επειδή λίγο μπορεί να σας μπερδέψει αυτή η λέξη, το «πεφυσιωμένοι», για εσάς που είστε όλη την ημέρα στις εκκλησίες και διαβάζετε τα ευαγγελικά κείμενα, είναι από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους και η φράση ταιριάζει ακριβώς σε εσάς: «Και υμείς πεφυσιωμένοι εστέ και ουχί μάλλον επενθήσατε». Αυτό ακριβώς εκφράζει την αλαζονεία που κάνετε.

Αναμένω σε επόμενη τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής ή του Συντάγματος να έρθει μία πρόταση από τη Νέα Δημοκρατία –δεν ξέρω αν θα τη συνυπογράψουν και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ- για να υπάρχει ένα πιστοποιητικό δημοσκοπήσεων πριν την πρόταση δυσπιστίας διότι ακούμε αυτά τα πρωτοφανή πράγματα εδώ μέσα.

Εγώ το λέω, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις, μην φοβάστε. Προχωρήστε σε εκλογές, εμπιστευτείτε τες. Είστε πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά. Δεν έχετε κανένα πρόβλημα.

Εσείς μας λέτε: «Γιατί καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας»; Εγώ θα συνυπογράψω τα όσα με πλήρη πολιτική επάρκεια είπε σήμερα εδώ ο Χάρης Καστανίδης, που για μια φορά ακόμη θα πω ότι αυτά που αναφέρει μέσα στην Αίθουσα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Έδωσε πλήρη πολιτική απάντηση σ’ αυτό το ζήτημα. Αλλά στο ερώτημα γιατί καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας σας λέω το τι μας λένε οι πολίτες. Οι πολίτες δεν μας ρωτούν «γιατί καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας». Οι πολίτες μας ρωτούν: «Γιατί καθυστερήσατε»; Διότι αυτά που έχετε κάνει ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ανοχής.

Εμείς, λοιπόν, το ξαναλέω, δεν αγωνιούμε για τις δημοσκοπήσεις. Δεν έχουμε καμία αγωνία ποιο είναι το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα. Εμείς αγωνιζόμαστε να υπάρξει εκείνη η μέγιστη προοδευτική πλειοψηφία που εσάς θα σας βάλει στην αντιπολίτευση. Άρα παράκληση, εμπιστευτείτε τις δημοσκοπήσεις και προχωρήστε σε εκλογές.

Είμαι Βουλευτής Πειραιά και όταν ανεβαίνω σε αυτό το Βήμα για μια πρόταση δυσπιστίας δεν μπορώ να μην αναφερθώ συνοπτικά – και θα το καταθέσω και στα Πρακτικά (*) – για την αποτυχία σας σε πολλούς τομείς στον Πειραιά που επιβάλλουν αυτήν την πρόταση δυσπιστίας. Στον τομέα της Υγείας φέρατε το Κρατικό της Νίκαιας και το Τζάνειο σε απελπιστική κατάσταση. Έχουμε υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας. Στον τομέα της Παιδείας σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, παιδιά χωρίς σχολικά γεύματα, πλήρη ασυνεννοησία για τα τεστ, αποκλεισμό στην πρόσβαση στα ΑΕΙ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των παιδιών από αυτές τις περιοχές και από τη Δυτική Αττική γενικά. Στον τομέα του Περιβάλλοντος για τον εγκληματικό σχεδιασμό σας σε σχέση με τα σκουπίδια και το τι θέλετε να κάνετε, ειδικά τη Β΄ Πειραιά, με την εκχώρηση -σε αντίθεση με εμάς- με ολιγόχρονη παραχώρηση με ενοίκιο συγκεκριμένων χώρων τη στιγμή που εμείς δίναμε δωρεάν στην αυτοδιοίκηση πάρα πολλούς χώρους, για την ασυδοσία της COSCO με την απόρριψη βυθοκορημάτων με τοξικά υλικά από το Λιμάνι του Πειραιά.

Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, με μία φράση. Είναι πάρα πολλά. Τα καταθέτω στα Πρακτικά, διότι δεν προλαβαίνω να αναλύσω όλα αυτά για τα οποία οι πολίτες του Πειραιά είναι εναντίον σας. Με τη μεγάλη διαφορά που είχαμε σαν πρώτο, δεύτερο κόμμα, τώρα θα αγωνιστείτε πάρα πολύ στον Πειραιά να κρατήσετε τη θέση του δεύτερου κόμματος.

Τελειώνω μόνο με μία παρατήρηση. Βλέπω εδώ τον Γιάννη Βρούτση, που δεν έχει γνώση μόνο στα ασφαλιστικά ζητήματα, διότι με βάση τη γνώση του στα ασφαλιστικά ζητήματα έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα όσα λέει η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά και δεν κατήργησε τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον τροποποίησε. Δεν έχει γνώση μόνο στα ασφαλιστικά. Έχουμε πολιτική διαφωνία, να ξέρετε, πέρα από το ότι ήμασταν στον ίδιο συνδικαλιστικό χώρο. Έχει γνώση και στα φορολογικά.

Κύριε Βρούτση, επειδή αρκετοί Υπουργοί σας, ένας πρωτοκλασάτος κιόλας, δεν θέλω να πω το όνομά του να τον στεναχωρήσω, είπε εδώ την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε τριάντα καινούργιους φόρους. Προσέξτε, αυτό να το πει τώρα κανένα στέλεχος σας, κανένας ακραίος, κανένας περίεργος, κανένας ψεκασμένος, να το πει, αλλά επειδή ξέρετε από φορολογική νομοθεσία παράκληση σε συνεργασία με τον κ. Σπανάκη κάντε έναν κατάλογο με τους φόρους που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητήστε από αυτόν τον Υπουργό να ανακαλέσει το ψέμα που είπε. Εμένα εάν μου φέρετε κατάλογο με τριάντα φόρους που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το Βήμα θα ζητήσω συγνώμη.

Το video της ομιλίας:

error: Content is protected !!