Τρ. Αλεξιάδης : Φυσικά με τον Παύλο Τρ. Αλεξιάδης : Φυσικά με τον Παύλο
Αθήνα 02.02.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Φυσικά με τον Παύλο Στην ομιλία του στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων... Τρ. Αλεξιάδης : Φυσικά με τον Παύλο

Αθήνα 02.02.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Φυσικά με τον Παύλο

Στην ομιλία του στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη», ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, αποδόμησε τις μεθοδεύσεις κοινοβουλευτικής εκτροπής σε βάρος του Παύλου Πολάκη με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έκφρασε την αντίθεσή του και κατέθεσε τη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από τον αναπτυξιακό νόμο φορέων που συμβάλλουν στην ασφαλή λειτουργία των λιμένων και επιχειρηματολόγησε υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Ακολουθούν σημαντικά σημεία της ομιλίας του

Για τις μεθοδεύσεις κοινοβουλευτικής εκτροπής

Ξεκινώντας την ομιλία μου, θέλω να ξεκαθαρίσω με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα: «Φυσικά με τον Παύλο», το λέω κατηγορηματικά, το λέω από την αρχή, για να μην υπάρχει οποιοδήποτε ερωτηματικό. Η προσπάθεια φίμωσης έπεσε στο κενό και θέλω να συγχαρώ σήμερα όσους ανέβηκαν στο Προεδρείο για τη στάση τους που στην ουσία «άδειασαν» και αποδοκίμασαν την προσπάθεια φίμωσης που έγινε χτες στον Παύλο Πολάκη, ένα Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ανάμεσα στα πολλά άγχη που έχω, όταν έρχομαι στη Βουλή για να μιλήσω, το θέμα της τήρησης του χρόνου, τι θα πω, αν είμαι μέσα στη γραμμή του κόμματος ή εκτός γραμμής, μην πω κάτι περίεργο κ.λπ., προστέθηκε και το άγχος εάν θα είμαι εντός ή εκτός θέματος, μην πω κάτι δηλαδή που είναι εκτός θέματος και γίνει χρήση του άρθρου 66 παράγραφος 8 – ακούσαμε τέτοια περίεργα χθες το βράδυ- και με βάση αυτό το άρθρο μου αφαιρεθεί ο λόγος.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που ξεκίνησε σήμερα το πρωί μίλησαν δύο Βουλευτές από την Συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο και μετά μίλησε ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Μίλησε δεκαεννιά λεπτά. Ξέρετε πόσο χρόνο αφιέρωσε για το νομοσχέδιο; Ούτε δευτερόλεπτο. Δεν είπε τίποτα και πολύ καλά έκανε το Προεδρείο και το συγχαίρω, που δεν του έκλεισε το μικρόφωνο, δεν του στέρησε τον λόγο, δεν του έκανε καν υπόδειξη. Να το λύσουμε μια για πάντα. Αυτοί που προσπαθούν να φιμώσουν και να επιβάλλουν μια ιδιότυπη «δημοκρατία» να το ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τέτοια πράγματα να εξελιχθούν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Για την εφαρμογή του κανονισμού του Κοινοβουλίου και τα άθλια υπονοούμενα που ακούστηκαν

Θα πρότεινα σε αυτόν που χθες το βράδυ μιλούσε για το άρθρο 66, να δει τι λέει το άρθρο 66 για τις γραπτές ομιλίες. Δεν έχω διαβάσει ποτέ γραπτή ομιλία, ούτε όταν ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός, τότε που είχαμε να εισηγηθούμε πολλές διατάξεις με τρομερές και τραγικές πιέσεις στον κοινοβουλευτικό χρόνο και έργο, ούτε τώρα. Ας δει τα βίντεο των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που διαβάζουν την ομιλία τους – αν και μερικοί δυσκολεύονται ακόμα και να διαβάσουν αυτά που τους έχουν γράψει –  και λένε τα ίδια και τα ίδια, καθώς αυτοί που τους γράφουν τις ομιλίες παίρνουν το ίδιο κείμενο, αλλάζουν κάτι στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος και έχουν τα ίδια επιχειρήματα.

Όσο για τα άθλια υπονοούμενα που ακούστηκαν σε αυτήν την Αίθουσα από κάποιους για τα θέματα τρομοκρατίας, όσοι έχουν πολιτικό θάρρος ας πουν με σαφήνεια εάν τα υπονοούμενά τους έχουν σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εμείς έχουμε σαφή θέση. Ρωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ελπίζω να απαντήσει: Κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, όταν Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε επιστολή με σφαίρα και στην επιστολή υπήρχαν απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του τι κάνατε; Φτάνει πλέον η υποκρισία! Όταν έπαιρνε επιστολή με απειλές για την οικογένειά του, πρώτη φορά υπήρξε τέτοια μαφιόζικη απειλή από το 1974, έβγαλε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία; Εάν έβγαλε, ας την αναρτήσει στο site της, γιατί εγώ μπορεί να την έχω χάσει από το αρχείο μου, αλλά σας θυμίζω ότι δυστυχώς δεν έβγαλε. Γιατί; Γιατί ήταν Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και τον έλεγαν Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τον αποκλεισμό ολόκληρου κλάδου

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, παρά τα πολλά που ακούσαμε για εργαζόμενους, για θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη κ.λπ., υπάρχει άνιση μεταχείριση και εξαίρεση από το νέο αναπτυξιακό νόμο ενός κλάδου που συμβάλλει στην ασφαλή λειτουργία των λιμένων. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Περάματος έχει βγάλει ανακοίνωση για το νομοσχέδιο και την εξαίρεσή τους. Η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Αντιρρυπαντικών λέει: «Ωρολογιακή βόμβα ο αναπτυξιακός νόμος για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες». Τονίζουν και τα εθνικά θέματα, διότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία χτίζει οκτώ νέα σύγχρονα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά, ενώ εμείς με τη μη ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο δημιουργούμε προβλήματα. Τέλος, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών και αυτή ζητά να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο. Ο πόνος για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα δεν υπάρχει, για τις θέσεις εργασίας και για τα εθνικά θέματα;

Για τη θωράκιση απέναντι σε θέματα διαφθοράς και τη συγγνώμη για την αρχειοθέτηση υποθέσεων

Επειδή το άρθρο 1 αναφέρεται στην εισαγωγή ρυθμίσεων, για την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης, ελέγχου, πιστοποίησης των επενδυτικών σχεδίων κ.λπ. και επειδή στην Ελλάδα έγινε μεγάλο πάρτι σε αυτά τα ζητήματα, με διαφόρους να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, να έχουν τακτοποιήσει υποθέσεις τους κ.λπ. να θυμίσω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε λίστες προς διερεύνηση από υπηρεσίες του εξωτερικού και όχι από έλεγχο που έγινε στην Ελλάδα. Τι έπρεπε να κάνει; Έπρεπε να τις θάψει ή να τις αφήσει σε υπουργικά γραφεία όπως έκαναν άλλοι;

Μας λέτε να ζητήσουμε συγγνώμη. Εγώ σήμερα θα ζητήσω συγγνώμη από τους εφοριακούς, τους ελεγκτές, τους αστυνομικούς, τους δικαστικούς που ασχολήθηκαν για πολλά χρόνια με αυτές τις υποθέσεις. Θα ζητήσω συγγνώμη σίγουρα από τους δημοσιογράφους που βοήθησαν να αποκαλυφθούν αυτές οι υποθέσεις, διότι δυστυχώς η υπόθεση SIEMENS, η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς, η υπόθεση NOVARTIS, τα Panama Papers και μια σειρά από άλλες υποθέσεις είναι υποθέσεις που βαρύνουν το πολιτικό σύστημα της χώρας, διότι κάποιοι πολιτικοί, κρατικοί και άλλοι παράγοντες, έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και αυτή τη στιγμή μας κουνούν και το δάχτυλο. Δεν κατηγορώ κάποιον συγκεκριμένα, λέω ότι δυστυχώς αυτές οι υποθέσεις δεν οδηγήθηκαν στην κάθαρση, δεν οδηγήθηκαν στην απόδοση ευθυνών.

Για την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μηδενική φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Έχουμε καταθέσει τροπολογία σαν Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνυπογράφουν 18 Βουλευτές, με την οποία ζητάμε να απαλλαγούν  από το φόρο τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Οι άνθρωποι με το δίκιο τους είναι αγανακτισμένοι. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων λέει «Φορολόγηση αναδρομικών: ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων». Πρόκειται για καθαρή τοκογλυφία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στην ουσία παίρνει πίσω τα αναδρομικά που έδωσε στους συνταξιούχους τον Οκτώβριο του 2020. Ας πάρει την ευθύνη η Κυβέρνηση που ξεκίνησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τις περικοπές στις συντάξεις για το τι θα κάνει απέναντι στους συνταξιούχους. Ζητάμε το πολύ απλό, να υπάρχει μηδενική φορολόγηση, απαλλαγή από το φόρο για τους συνταξιούχους.

Το ξαναλέω, για να μην μπερδευόμαστε «Φυσικά, με τον Παύλο».

Το video της ομιλίας:

error: Content is protected !!