Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου
Γ. Πατούλης: «Με σύμμαχο την επιστήμη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του καρκίνου. Στόχος των πρωτοβουλιών μας η ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης» Ο Περιφερειάρχης... Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Γ. Πατούλης: «Με σύμμαχο την επιστήμη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του καρκίνου. Στόχος των πρωτοβουλιών μας η ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Η Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου μας δίνει την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη για να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους, αλλά και σε όλους τους γιατρούς και τους επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να μας προσφέρουν νέα όπλα στον πόλεμο για την εξάλειψή του.
Η πανδημική κρίση έφερε σημαντική επιβάρυνση στα συστήματα υγείας, με ορατά τα δυσμενή αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς. Τώρα είναι η ώρα για να περάσουμε σε νέες πρωτοβουλίες, που θα έχουν στο επίκεντρό τους όχι μόνο την αποτελεσματική θεραπεία, αλλά κυρίως την πρόληψη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ μια καινοτόμο εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου διαδεδομένων ασθενειών, μεταξύ αυτών και μορφών καρκίνου, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να λάβουν στοχευμένη θεραπεία. 
Επίσης, υλοποιούμε σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας ένα ευρύ πρόγραμμα προληπτικής μαστογραφίας, μέσα από το οποίο εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν προληπτικό έλεγχο και σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν εγκαίρως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ως Περιφερειάρχης, ως γιατρός και Πρόεδρος του ΙΣΑ, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσω τον αγώνα κατά του καρκίνου. Με σύμμαχο την επιστήμη, είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο και να κάνουμε τον καρκίνο μια κακή ανάμνηση.

error: Content is protected !!