Τρ. Αλεξιάδης : Άδικοι φόροι για τα μεσαία και τα φτωχά, εύνοια για τα μεγάλα εισοδήματα Τρ. Αλεξιάδης : Άδικοι φόροι για τα μεσαία και τα φτωχά, εύνοια για τα μεγάλα εισοδήματα
Αθήνα 07.02.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Άδικοι φόροι για τα μεσαία και τα φτωχά, εύνοια για τα μεγάλα εισοδήματα «Η μεγάλη δυσαρέσκεια του... Τρ. Αλεξιάδης : Άδικοι φόροι για τα μεσαία και τα φτωχά, εύνοια για τα μεγάλα εισοδήματα

Αθήνα 07.02.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Άδικοι φόροι για τα μεσαία και τα φτωχά, εύνοια για τα μεγάλα εισοδήματα

«Η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου και η βουβή οργή της κοινωνίας δεν συμβαδίζει με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων» τόνισε σε συνέντευξή του στο MEGA o Τρύφων Αλεξιάδης. «Η καλύτερη δημοσκόπηση ήταν η πρόσφατη της Νίκαιας, με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ενώ παράλληλα κάλεσε τη ΝΔ να εμπιστευτεί τις δημοσκοπήσεις, να μη τις φοβηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές.

«Όσο για την ακρίβεια, ένα μέρος της οποίας είναι πράγματι εισαγόμενο, τόνισε ο βουλευτής «η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι σε εγχώριο επίπεδο. Μπορεί να προχωρήσει σε ελέγχους, μπορεί να μειώσει φόρους που έχουν σχέση με την ακρίβεια, μπορεί να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης, μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη, μπορεί να σταματήσει να εμμένει σε άδικους φόρους, μπορεί να μηδενίσει τον φόρο στα αναδρομικά των συνταξιούχων, να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους υγειονομικούς».

Υπενθύμισε δε ότι αφού «η κυβέρνηση ξεκίνησε με μειώσεις του ΕΝΦΙΑ σε περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ και συνέχισε με την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου» μπορεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο « να ευνοήσει τα φτωχά και τα μεσαία στρώματα, όπως ευνόησε με μειώσεις φόρων τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες».

Δείτε το video:

error: Content is protected !!