Τρύφων Αλεξιάδης: Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Τρύφων Αλεξιάδης: Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Αθήνα 08.02.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Με Αναφορά του προς... Τρύφων Αλεξιάδης: Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Αθήνα 08.02.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) που χαρακτηρίζει ως επιτακτική την ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η υψηλή τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, αυξάνει το κόστος μεταφοράς, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές των προϊόντων και τον πληθωρισμό, ενώ την ίδια ώρα επιβαρύνει τις τσέπες των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους για τις μετακινήσεις, ως μέτρο προφύλαξης από την πανδημία. Ενώ το επίδομα θέρμανσης αφορά λιγότερο από το 30% των νοικοκυριών και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα τζάκια τους για να θερμανθούν επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον, όπως αναφέρει στο δελτίο της, η εξαιρετικά υψηλή  τιμή των καυσίμων έχει οδηγήσει τα δημόσια έσοδα σε σημαντική αύξηση σε σύγκριση  με πέρυσι, με αποτέλεσμα η αύξηση των κρατικών εσόδων να αγγίζει τα 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο. Επιπλέον η ΠΟΠΕΚ ζητά μέτρα  για τον περιορισμό της παραβατικότητας η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο αίτημα τηςΠανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και η ανακοίνωση  της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

error: Content is protected !!