Δεν πάει άλλο! Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων που προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας και η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιά για την αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων ύπαρξης των μελών τους Δεν πάει άλλο! Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων που προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας και η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιά για την αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων ύπαρξης των μελών τους
Αθήνα 10.02.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεν πάει άλλο ! Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων που προτείνουν  ο Εμπορικός Σύλλογος... Δεν πάει άλλο! Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων που προτείνουν ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας και η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιά για την αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων ύπαρξης των μελών τους

Αθήνα 10.02.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν πάει άλλο ! Ο Τρ. Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων που προτείνουν  ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας και η Ένωση Περιπτερούχων Πειραιά για την αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων ύπαρξης των μελών τους

Με Αναφορές του προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τις επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και της  Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς» μέσω των  οποίων προτείνουν ως επιτακτική την ανάγκη λήψης δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αφενός από τα μέτρα για την πανδημία COVID-19, αλλά και από το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τους επαγγελματικούς τους κλάδους, απειλώντας με αφανισμό τα μέλη τους, την ώρα που μειώνει απελπιστικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Ειδικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας προτείνει:

  1. Μείωση του Φ.Π.Α. στο 13% για τα καταναλωτικά προϊόντα και 0 % για τα τρόφιμα και στο 6% μετά την μείωση του φόρου καυσίμων
  2. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους και 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  3. Κατάργηση του άδικου φόρου του τέλους επιτηδεύματος στις επιχειρήσεις.
  4. Στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και για όσο διαρκεί αυτή η ενεργειακή κρίση το Κράτος να επιδοτεί τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ρήτρα αναπροσαρμογής) των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και ο καταναλωτής να πληρώνει μόνο ότι αφορά την κατανάλωση του ρεύματος καθώς και τα Δημοτικά Τέλη.
  5. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης), για να υπάρχει κατανάλωση, γιατί όσον αφορά την τιμή η οποία έχει φτάσει σχεδόν στα 2 € το μεγαλύτερο μέρος αυτής της τιμής είναι η επιβάρυνση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική για το οικογενειακό εισόδημα καθώς και τη λειτουργία όλων των μορφών της κοινωνίας και της αγοράς.
  6. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα καθώς και Επιδόματος Αδείας στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους όπως ισχύει στον Ιδιωτικό τομέα, ως βασική πρόταση γιατί με την κατάργηση των δώρων έχει χαθεί τελείως η αγοραστική δύναμη των εορτών και γενικότερα.
  7. Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μέχρι του ποσού των 20.000 €.
  8. Έκτακτη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις επιδοματικού χαρακτήρα (μη επιστρεπτέα προκαταβολή), ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ισορροπήσουν τις υπέρογκες αυξήσεις της ενέργειας που φτάνουν μέχρι υπερδιπλασιασμό με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μετά από όλα όσα έχουν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια να μην αντέχουν αφού είναι ήδη κλειστές οι πόρτες των τραπεζών για δανειοδότηση με ζημιογόνες προηγούμενες διαχειριστικές περιόδους, ώστε να υπάρχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα η Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς» προτείνει:

  1. Παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος.
  2. Κατάργηση του χρονικού περιορισμού δεκαετίας που προβλέπεται από το άρθρο 76 Ν. 4257/2014 σε περίπτωση μεταβίβασης αδείας εκμεταλλεύσεως περιπτέρου λόγω θανάτου του δικαιούχου της.
  3. Να ψηφιστεί μεταβατική διάταξη για όσους είναι δικαιούχοι άδειας περιπτέρου κατ΄ ιδανικά μερίδια και έπαψε να υφίσταται συν-δικαιούχος προ της ψηφίσεώς του ν. 4257/2014.
  4. Αφαίρεση της άδειας εκμετάλλευσης περίπτερου σε περίπτωση που καταδικαστεί αμετάκλητα επαγγελματίας για πώληση λαθραίων, πλαστών ή κλεμμένων καπνικών προϊόντων.
  5. Για την εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια της διαδικασίας διάθεσης των κενωθέντων περιπτέρων από τους δήμους μέσω πλειστηριασμού, θα πρέπει να οριστεί ότι η κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή σφραγισμένου φακέλου.
  6. Πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων (Σύνδεση με Μητρώο πώλησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών)
  7. Θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία. Γαλλία, Ιταλία).
  8. Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων.
  9. Παράταση της εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα τοποθέτησης POS στα περίπτερα λόγω του χαμηλού ποσοστού κέρδους στη πλειοψηφία των προϊόντων. (Καπνικά, Τύπος, κάρτες άυλου χρόνου, εισιτήρια).
  10. Ελεύθερη επιλογή διανομέα Τύπου.
  11. Καθορισμός ελάχιστου ποσοστιαίου κέρδους για τη διάθεση εφημερίδων και περιοδικών στα περίπτερα.
  12. Καθορισμός ελάχιστου ποσοστιαίου κέρδους στην πώληση αστικών εισιτηρίων καθώς και δικαίωμα ανανέωσης των καρτών μηνιαίας και ετήσιας διάρκειας απεριόριστων διαδρομών από τα περίπτερα.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή τους στις προτάσεις των συλλόγων επαγγελματιών με σκοπό την αποφυγή νέων λουκέτων σε καταστήματα και περίπτερα.  

Επισυνάπτονται οι Αναφορές  του Βουλευτή και οι επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας και της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων «Η Αγία Τριάς».

error: Content is protected !!