Λαϊκισμός και υποκρισία Δούρου, χωρίς προηγούμενο Λαϊκισμός και υποκρισία Δούρου, χωρίς προηγούμενο
17/2/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκισμός και υποκρισία Δούρου, χωρίς προηγούμενο Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «κόπτεται» δήθεν για τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών των... Λαϊκισμός και υποκρισία Δούρου, χωρίς προηγούμενο

17/2/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαϊκισμός και υποκρισία Δούρου, χωρίς προηγούμενο

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «κόπτεται» δήθεν για τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών των Πρότυπων  Σχολείων της Αττικής, αλλά η ίδια ως Περιφερειάρχης Αττικής «ποιούσε τη νήσσα», όταν το κόμμα της ως Κυβέρνηση ήθελε να καταργήσει τα Πρότυπα Σχολεία και δαιμονοποιούσε την αριστεία 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η τομεάρχης περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αφορμή το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, αναδεικνύει το πλεόνασμα υποκρισίας και λαϊκισμού που την διακρίνει.

Μέχρι πριν λίγο καιρό η παράταξη και το κόμμα της στρέφονταν κατά της αριστείας και της λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων και σήμερα, κόπτονται υποκριτικά για το πως θα διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία αυτά, που ήθελαν πριν ελάχιστα χρόνια να καταργήσουν.

Στην υποκρισία και το λαϊκισμό της συγκεκριμένης παράταξης, η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απαντά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η άποψή μας είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική.

Η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει τη δωρεάν μετακίνηση των Μαθητών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων,  υπό την προϋπόθεση ότι θα της δοθούν οι απαραίτητοι πόροι για να υλοποιηθεί το έργο από την Πολιτεία, καθώς και ότι θα υπάρξει ξεκάθαρη νομοθετική ρύθμιση ή εγκύκλιος, που θα της το επιτρέπει .

Η άποψη αυτή διατυπώθηκε με σαφήνεια στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου :

  1. Επιβεβαιώθηκε η βούληση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη να αναλάβει η Περιφέρεια τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων.
  2. Τονίστηκε η ευαισθησία του Περιφερειάρχη όσον αφορά το ζήτημα των μετακινήσεων των μαθητών, υπενθυμίζοντας πως η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας ήταν αυτή που έλαβε την απόφαση να συμπεριληφθούν στη δωρεάν μετακίνηση μαθητών οι μαθητές από τις προσφυγικές δομές.
  3. To Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής,  κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη και εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να  αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων της Αττικής, υπό 2 βασικές προϋποθέσεις:
  • Η πρώτη προϋπόθεση, είναι να  αποσαφηνιστεί με ξεκάθαρο και νομικά αδιαμφισβήτητο τρόπο από πλευράς της κυβέρνησης, ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα,  είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης,  είτε μέσω σχετικής εγκυκλίου, καθώς μέχρι στιγμής το νομοθετικό πλαίσιο είναι ασαφές. Επισημαίνεται πως ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο όταν ζητήθηκε από τη διοίκηση η γνώμη της νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας σχετικά με το αν θα μπορούσε να προχωρήσει στη δωρεάν μετακίνηση αυτών των μαθητών και οι 2 γνωμοδοτήσεις που εστάλησαν, ήταν αρνητικές. 
  • Η δεύτερη προϋπόθεση, είναι να δοθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την υλοποίηση του έργου, από την κυβέρνηση προς την Περιφέρεια Αττικής.
  1. Η  παράταξη Δύναμη Ζωής και η επικεφαλής της τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν ότι νοιάζονται πραγματικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και με εντελώς λαϊκίστικο τρόπο προσπαθούν να κατηγορήσουν τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας για δήθεν σκόπιμες καθυστερήσεις στην επίλυση του θέματος, όταν γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι νομικά ξεκάθαρο αν μπορεί η Περιφέρεια Αττικής  να ασκήσει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα νόμιμα. Οι πολίτες δεν είναι λωτοφάγοι και δεν ξεχνούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, λοιδορούσε την αριστεία και στρεφόταν εναντίον του θεσμού των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Στον ιό λαϊκισμού της κας Δούρου απαντάμε με το εμβόλιο της αλήθειας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί τη βούλησή μας να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά και τους γονείς που φοιτούν στα συγκεκριμένα σχολεία, με νομιμότητα και διαφάνεια.  

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!