ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΩΝ -Επειδή η συσσώρευση επικίνδυνων σαπιοκάραβων στον Αρχαίο Λιμένα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να... ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΩΝ

-Επειδή η συσσώρευση επικίνδυνων σαπιοκάραβων στον Αρχαίο Λιμένα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε αποθήκη περιβαλλοντικών βομβών έτοιμων να εκραγούν.

– Επειδή δύο σαπάκια έχουν ήδη βουλιάξει, ενώ δύο άλλα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση κινδυνεύοντας να βυθιστούν. Μεταξύ αυτών είναι και το Αγία Ζώνη ΙΙ, το οποίο προκάλεσε τεράστια ρύπανση του Σαρωνικού.

– Επειδή άγνωστος παραμένει ο συνολικός αριθμός των συσσωρευμένων σαπιοκάραβων, άγνωστος ο λόγος που ήρθαν, άγνωστο πότε θα φύγουν και άγνωστος ο ιδιοκτήτης τους.

– Επειδή είναι προφανείς οι σοβαρές μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων από την παρουσία, το περιεχόμενο και την σταδιακή βύθισή τους.

– Επειδή ο Δήμαρχος Σαλαμίνας αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα στον Αρχαίο Λιμένα και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την υγεία των κατοίκων.

-Επειδή οι αναφορές μας στους αρμόδιους φορείς, Λιμεναρχεία Πειραιά και Σαλαμίνας , Υπουργεία Πολιτισμού και Ναυτιλίας δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα,

Καταθέσαμε σήμερα 16/2/2022 μηνυτήρια αναφορά

Για τους παραπάνω λόγους η Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών Χώρων της Σαλαμίνας κατέθεσε την 16/2/2022 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πειραιά, εκφράζοντας την αγωνία της αλλά και τον προβληματισμό της για την επιεικώς απαράδεκτη, όσο και επικίνδυνη δημιουργηθείσα κατάσταση στον Αρχαίο Λιμένα.

error: Content is protected !!