Αυτό είναι το mall που χτίζει ο Γαλαξίας στη Σαλαμίνα Αυτό είναι το mall που χτίζει ο Γαλαξίας στη Σαλαμίνα
Food court, τουλάχιστον 13 καταστήματα, σούπερ μάρκετ, παιδότοπο και σινεμά περιλαμβάνει το σχέδιο της Πέντε Α.Ε. Με αλλαγές κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση η Μελέτη... Αυτό είναι το mall που χτίζει ο Γαλαξίας στη Σαλαμίνα

Food court, τουλάχιστον 13 καταστήματα, σούπερ μάρκετ, παιδότοπο και σινεμά περιλαμβάνει το σχέδιο της Πέντε Α.Ε.

Με αλλαγές κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Πέντε Α.Ε., της εταιρείας που έχει στην ομπρέλα της το σήμα των σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, για το υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο στη Σαλαμίνα.

Η εταιρεία έχει μειώσει την επιφάνεια του οικοπέδου και έχει αλλάξει τα αρχιτεκτονικά σχέδια του διώροφου mall με υπόγειο, θερινό κινηματογράφο και υπαίθριο πάρκινγκ, προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την φάση κατασκευής και λειτουργίας του έργου. Θυμίζουμε πως προσωρινό φρένο στην επένδυση είχε τραβήξει ο δήμος, έχοντας γνωμοδοτήσει αρνητικά για την προηγούμενη μελέτη κατά πλειοψηφία, από τον Δεκέμβριο του 2020, με την Πέντε Α.Ε. να καταθέτει νέα μελέτη.

Το mall θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο με υπόγειο, ισόγειο και όροφο και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης 364 θέσεων. Το ισόγειο έχει επιφάνεια δόμησης 4.011 τ.μ.. Αναπτύσσεται γύρω από ένα παραλληλόγραμμο αίθριο επιφάνειας 905 τ.μ. και περιλαμβάνει μία υπεραγορά με 1.342 τετραγωνικών, ένα μεγάλο κατάστημα 691 τ.μ., μικρότερα εμπορικά καταστήματα ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικής επιφανείας 1.398 τ.μ. και κοινόχρηστους χώρους 826 τετραγωνικών.

Στον πρώτο όροφο προβλέπεται ένα μεγάλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με θέα δυτική προς τη θάλασσα. Επίσης τοποθετείται παιδότοπος και ακόμη δυο καταστήματα. Στην βόρεια πλευρά του αιθρίου προβλέπονται κυρίως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (food court) με καταστήματα με θέα στο εσωτερικό του υπαίθριου περιβάλλοντος χώρου. Προς τον εξωτερικό χώρο συνεχίζονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως ισόγεια πλέον λόγω των κλίσεων του εδάφους, όπου και προβλέπεται εξωτερική πλατεία και χώρος αναψυχής. Συνολικά στον όροφο του εμπορικού θα κατασκευαστούν 11 καταστήματα, που θα καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 1426 τ.μ..

Το πρώτο mall της Γαλαξίας, επένδυση περίπου 30 εκατ. ευρώ, θα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο από 9:00 – 21:00 και επί 6 ημέρες την εβδομάδα και αναμένεται να δημιουργηθούν 168 νέες θέσεις εργασίας.

Το 2020 η Πέντε επένδυσε συνολικά 10 εκατ. ευρώ για την λειτουργία νέων καταστημάτων, ενώ το 2021 είχε προγραμματίσει τις ανακαινίσεις των καταστημάτων της με έμφαση σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Την ίδια χρονιά είχε εξαγοράσει καταστήματα της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας OLLA, τα οποία βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Της Χριστίνας Παπαγιάννη από το www.selfservice.gr

error: Content is protected !!