Τρ. Αλεξιάδης : Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι θέμα Δημοκρατίας Τρ. Αλεξιάδης : Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι θέμα Δημοκρατίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι θέμα Δημοκρατίας   Συζήτηση για την ακρίβεια και τους τρόπους αντιμετώπισής της στην πρωινή... Τρ. Αλεξιάδης : Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι θέμα Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι θέμα Δημοκρατίας  

Συζήτηση για την ακρίβεια και τους τρόπους αντιμετώπισής της στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ με καλεσμένο τον αν. τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδη. Στην ερώτηση από τον παρουσιαστή της εκπομπής για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα: «κ. Αλεξιάδη, έχετε εμπειρία από τον ΕΦΚ, τα λέγαμε όταν ήσασταν Υφυπουργός, τότε είχατε συμφωνήσει με τη μείωση του ΕΦΚ διότι πιστεύατε ότι θα είχαμε και αύξηση εσόδων, το θυμάμαι πάρα πολύ καλά, δεν κάνω λάθος. Είχατε διαφοροποιηθεί από το  οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο οποίο συμμετείχατε και εσείς και είχατε διαφορετική άποψη προς τιμή σας», ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε:

«Πρώτα από όλα να ξεκινήσουμε με την αποδοκιμασία για τα όσα έγιναν χθες από Υπουργό στην εκπομπή σας. Η απαράδεκτη επίθεση σε δημοσιογράφο – δεν αφορά την εκπομπή σας ή τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο – είναι θέμα Δημοκρατίας και πρέπει οι Ενώσεις των δημοσιογράφων να πάρουν θέση. Παρά την κατσάδα, που φάγατε χθες και τα όσα ακούσατε, συνεχίζεται “να γκρινιάζετε, να μιζεριάζετε”  για τις ακρίβειες, για τα αγγούρια κ.λπ. Μα δεν έχετε πεισθεί ότι όλα είναι τέλεια και δεν υπάρχουν προβλήματα στη χώρα;»

Σχετικά με τη δυνατότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε: «Μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Μπορεί να την αντιμετωπίσει μειώνοντας τον ΕΦΚ στα καύσιμα. Δεν λέμε να τον μηδενίσει, αλλά ότι μπορεί να τον μειώσει. Μπορεί να μειώσει τον ΕΦΚ στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης, μπορεί να μειώσει τα τέλη κυκλοφορίας, μπορεί να μειώσει τον φόρο στα τσιγάρα, μπορεί να μειώσει τον φόρο στα αλκοολούχα».

Όσο για το πώς θα αναπληρωθούν τα έσοδα του Δημοσίου, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τις μειώσεις φόρων στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ που ευνοούν τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους και κατέληξε «ζητάμε να μειωθούν οι συγκεκριμένοι φόροι, όσο κόστισε η μείωση του ΕΝΦΙΑ για αυτούς που έχουν περιουσία πάνω από 1 εκατ. το άτομο, όσο κόστισε η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ, όσο κοστίζει μια σειρά από φόρων που αφορούν πλούσιους. Γιατί μειώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης  στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που έχει πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο εισόδημα, και δεν μειώνεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον εργαζόμενο στο Νοσοκομείο; “Λεφτά υπάρχουν” για την κυβέρνηση, ζητάμε να αξιοποιηθούν όπως πρέπει».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα ψεύτικα στοιχεία που ακούστηκαν από υπουργικά χείλη «άκουσα χθεσινή ανάλυση, ότι “εκατομμύρια Έλληνες, καταθέτουν στις τράπεζες”. Επειδή σε αυτή τη χώρα δεν κατοικούμε 100 εκατ. άνθρωποι, επειδή γύρω στα 4 εκατ. χρωστούν στην εφορία, αν προσθέσουμε και αυτούς που χρωστούν και στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις, που τα βρήκε τα εκατομμύρια καταθέτες ο κ . Γεωργιάδης; Ας δώσει τα στοιχεία».

Δείτε το video:

error: Content is protected !!