Ένα δυσοίωνο πολιτικό και κοινωνικό παρόν που πρέπει να ανατρέψουμε Ένα δυσοίωνο πολιτικό και κοινωνικό παρόν που πρέπει να ανατρέψουμε
της Εύης Καρακώστα* Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Υγεία και Παιδεία, η στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων και των υμετέρων, η συμπαιγνία σχεδόν σε... Ένα δυσοίωνο πολιτικό και κοινωνικό παρόν που πρέπει να ανατρέψουμε

της Εύης Καρακώστα*

Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε Υγεία και Παιδεία, η στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων και των υμετέρων, η συμπαιγνία σχεδόν σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου -από την καταστρατήγηση ζητημάτων κοινωνικής αλληλεγγύης έως την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε φιέστες «καλύτερων δημάρχων»- αντιμετωπίστηκαν και πάλι συστηματικά με…. επεμβάσεις των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, βίαιες επιθέσεις στα Πανεπιστήμια με προσχήματα που δεν έπεισαν κανέναν, με μαζικές «επιθέσεις» μεθοδευμένης ενημέρωσης και εξαγγελίες αυξήσεων 2% (!!!) στον κατώτατο μισθό, οι οποίες αποκαλύπτουν ένα όχι μόνο ανάλγητο αλλά και σαρκαστικά ειρωνικό πρόσωπο της δεξιάς έναντι των εργαζομένων της χώρας.

Αν συμπεριλάβουμε σε αυτή την κατάσταση και το χάος στο οποίο οδηγείται η οικονομία, τις φοροεπιδρομές, την σαρωτική ακρίβεια σε όλα τα είδη ευρείας κατανάλωσης, την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους των κατοίκων αυτής της χώρας, την ενεργειακή κρίση, τους εξοντωτικούς λογαριασμούς του ρεύματος και του φυσικού αερίου, την στασιμότητα της αγοράς, τα θύματα του κορονοϊού, την έλλειψη μέτρων για ορθή αντιμετώπιση της πανδημίας… τότε οι διαρκείς «εξαγγελίες του Πρωθυπουργού» μόνο σε απόγνωση οδηγούν τον λαό. Σε στοχευμένες διώξεις και απειλές προς όποιον δημοσιογράφο τολμήσει να κάνει τη δουλειά του και να αποκαλύψει τις πρακτικές, τα σχέδιά τους αλλά και την αγαστή συνεργασία τους με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, επιδιώκοντας να κάνουν την αριστερή διακυβέρνηση «πολιτική παρένθεση» και παρελθόν, απειλούν το Δημοκρατικό πολίτευμα.

Οι κοινωνικοί αγώνες, οι ανάγκες, τα προβλήματα του λαού, αλλά και οι θέσεις των κομμάτων της αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποσιωπούνται, αγνοούνται και «κόβονται» μεθοδευμένα. Οι σωστές και «επικίνδυνες» ερωτήσεις δεν τίθενται ποτέ ή σχεδόν ποτέ…

Στην χώρα που υπάρχει έντονη ανάγκη για πρόσληψη γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, η ΝΔ προσλαμβάνει αστυνομικούς. Στη χώρα που οι συνταξιούχοι υποφέρουν, η ΝΔ εξαγγέλλει «αυξήσεις» τις οποίες δεν είδε σχεδόν κανείς. στην χώρα που η τέχνη και οι εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο κυριολεκτικά βρέθηκαν χωρίς δουλειά, η ΝΔ στήνει πανάκριβα θεάματα… Τα σχολεία «λειτουργούν» με όλο και περισσότερα κρούσματα και παραμένουν με τους υψηλότερους αριθμούς μαθητών ανά τάξη. Τα μέσα συγκοινωνίας συνεχίζουν να κυκλοφορούν ως υγειονομικές βόμβες υπερμετάδοσης του ιού….

Κι αυτές είναι μόνο μερικές στιγμές από την ανασφάλεια και την έκπτωση της καθημερινότητάς μας και της πολιτικής ζωής στην οποία έχει οδηγήσει η ΝΔ τη χώρα.

Οι πολίτες αντιδρούν, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, ο κόσμος της εργασίας, οι καλλιτέχνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι νέοι, οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι, δίνουμε τις δικές μας απαντήσεις. Καθημερινά την απάντηση την δίνει και πρέπει να την δίνει ο λαός. Καθημερινά το μήνυμα, την είδηση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να την δίνουμε εμείς.

Τώρα είναι η ώρα!!!

Είμαστε έτοιμοι για την ανατροπή. Είμαστε έτοιμοι για μια χώρα που θα βγει από το αδιέξοδο, για μια χώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπροστά.  

*Η Εύη Καρακώστα είναι πολιτευτής και τ. Βουλεύτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά.

error: Content is protected !!