Ανοίγει το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαρτίου η πλατφόρμα για το εμβόλιο της novavax Ανοίγει το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαρτίου η πλατφόρμα για το εμβόλιο της novavax
Προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας και τα ποσοστά της Ελλάδας είναι ικανοποιητικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας... Ανοίγει το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαρτίου η πλατφόρμα για το εμβόλιο της novavax

Προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας και τα ποσοστά της Ελλάδας είναι ικανοποιητικά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος.

Όπως ανέφερε στη χώρα μας έχουν γίνει 20.145.000 εμβολιασμοί σε 7.850.000 πολίτες που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε 74,9 % του γενικού πληθυσμού, όσος είναι και ο μέσος όρος της Ε.Ε. και 84,4 % του ενήλικου πληθυσμού, ενώ στην Ε.Ε. ο μέσος όρος είναι 85,4%.

Περισσότεροι από 7.350.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 71,7 % επί του γενικού πληθυσμού και 80,6% επί του ενήλικου πληθυσμού, επισήμανε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 71,7 % και 82,7 %.

Συνεχίζοντας, ότι 5.350.000 δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί, ποσοστό 92% εκ των δικαιούχων και άλλοι 75.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Τέλος, ανέφερε πως από όσους έχει κλείσει το χρονικό διάστημα του επταμήνου και πρέπει να εμβολιαστούν, μόνο ένα 4% δεν έχει εμβολιαστεί.

Επίσης για το εμβόλιο της nοvavax δήλωσε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταλεί την Τετάρτη, ενώ η πλατφόρμα για τους πολίτες θα ανοίξει το μεσημέρι της Τρίτης 1/3 και ο πρώτος εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα γίνει το Σάββατο 5/3.

Ως προς τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για το μήνα Ιανουάριο του 2022 επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε 317.962 πολίτες.

ertnews.gr

error: Content is protected !!