Γιάννης Ραγκούσης πρός το Προεδρείο της Βουλής. “Δεν αντέχουμε άλλο, απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης. Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας” Γιάννης Ραγκούσης πρός το Προεδρείο της Βουλής. “Δεν αντέχουμε άλλο, απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης. Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας”
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ Για τους κ.κ. Υπουργούς:                               Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων                                               Υπουργό Οικονομικών ΘΕΜΑ: «Δεν αντέχουμε άλλο, απαιτούνται άμεσα... Γιάννης Ραγκούσης πρός το Προεδρείο της Βουλής. “Δεν αντέχουμε άλλο, απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης. Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας”

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:
                               Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
                                               Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Δεν αντέχουμε άλλο, απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της γενικευμένης κρίσης. Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Νίκαιας».

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το υπ. αρ. 931/2-3-2022 έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας το καταθέτει ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης και τον κ. Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών εξαιτίας της πολύπλευρης κρίσης (οικονομική, ενεργειακή, πανδημία), η οποία επιτείνεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο έγγραφό του, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, μεταξύ άλλων επισημαίνει τα εξής:

 1. Μείωση του φ.π.α. στο 13% για τα καταναλωτικά προϊόντα και 0 % για τα τρόφιμα και στο 6% μετά την μείωση του φόρου καυσίμων.
 2. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους και 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 3. Κατάργηση του άδικου φόρου του τέλους επιτηδεύματος στις επιχειρήσεις.
 4. Επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ για τις χρεώσεις εκτός κατανάλωσης ρεύματος.
 5. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ( βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης,  πετρέλαιο θέρμανσης ).
 6. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα καθώς και Επιδόματος Αδείας στο Δημόσιο τομέα και της συνταξιούχους.
 7. Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και μέχρι του ποσού των 20.000 €.  Έκτακτη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις επιδοματικού χαρακτήρα (μη επιστρεπτέα προκαταβολή).
 8. Την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων από το ν/σ  του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
 9. Μείωση Ε.Ν.Φ.Ι.Α ως αντισταθμιστικό μέτρο και την εξοικονόμηση χρημάτων για την επιβίωση όλων και την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από της υπέρογκες αυξήσεις.
 10. Αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και όχι τον Μάιο για κάλυψη χαμένου εισοδήματος.

Επισυνάπτεται  το υπ. αρ. 931/2-3-2022 έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 4 Μαρτίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής
Γιάννης Ραγκούσης

error: Content is protected !!