Αναβίωση της Κουλουριώτικης Αποκριάς με απούσα την Δημοτική Αρχή Αναβίωση της Κουλουριώτικης Αποκριάς με απούσα την Δημοτική Αρχή
Το απόγευμα της Κυριακής, 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στη δημαρχιακή αίθουσα “Δημ. Μπόγρης” (λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων) η αναβίωση της κουλουριώτικης αποκριάς από τον Δήμο... Αναβίωση της Κουλουριώτικης Αποκριάς με απούσα την Δημοτική Αρχή

Το απόγευμα της Κυριακής, 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στη δημαρχιακή αίθουσα “Δημ. Μπόγρης” (λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων) η αναβίωση της κουλουριώτικης αποκριάς από τον Δήμο Σαλαμίνας και τη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας.

Η χορευτική ομάδα της Λαογραφικής Στέγης προσέφερε ένα υπερθέαμα, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μουσική μας παράδοση σε συνδυασμό με την γυναικεία και αντρική παραδοσιακή φορεσιά της Κούλουρης, του νησιού μας.

Τριάντα χορευτές επί σκηνής, τέσσερεις εξαιρετικοί μουσικοί και δύο τραγουδιστές (ο ένας ο Μανώλης Καπετανάκης , πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος της Λαογραφικής Στέγης) έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Χρισταλένια Ξύγκη ενώ μίλησε εκ μέρους της Λαογραφικής Στέγης ο αντιπρόεδρος της και λαογράφος Παναγιώτης Βελτανισιάν.

Άσχημη, πάντως, εντύπωση στον πολύ κόσμο που παρευρέθηκε έκανε η απουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, εκτός φυσικά των εξαιρέσεων που αναφέρονται παρακάτω, η οποία συζητήθηκε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, Παντελεήμων Διολέτης, η Δημοτικός Σύμβουλος, Σοφία Καρνέση-Λαλούση, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων, Σταυρούλα Μαγιάτη και ο Δημήτρης Μπίλλης, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν εκ μέρους του συνδιοργανωτή Δήμου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και κοινωνικών Υπηρεσιών Παντελής Διολέτης

Δείτε τον χαιρετισμό του αντιδημάρχου:

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη εκ μέρους και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

Δείτε τον χαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχου:

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την εκδήλωση από βίντεο του Κωνσταντίνου Σεβαστιάδη:

Γαλακτομπούρεκο και κρασί προσέφεραν οι Σύλλογοι Σαλαμινίων Καλλιτεχνίες, και ο Σύλλογος Οικοκυρικής Σαλαμίνας.

error: Content is protected !!