« Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα» « Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα»
8/3/2022       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών... « Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα»

8/3/2022      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και 10 Δήμους της Αττικής για τη συγκέντρωση βοήθειας προς την Ουκρανία

Μέχρι και τις 6 το απόγευμα η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε επιλεγμένα σημεία στους 10 Δήμους της Αττικής

Γ. Πατούλης: « Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα»

Ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και 10 Δήμους της Αττικής με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό.

Από το πρωί πλήθος πολιτών συρρέουν στα επιλεγμένα σημεία στους 10 Δήμους της Αττικής, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στη Δράση είναι οι εξής: Δήμος Αθηναίων, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Γλυφάδας, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Νέας Σμύρνης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Δήμος Πειραιά, Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Ν. Σμύρνης το οποίο είναι ένα από τα σημεία συγκέντρωσής του υλικού, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθελοντές που συμμετέχουν στη Δράση, αλλά και πολίτες τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επιδεικνύουν.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Ν. Σμύρνης Π. Γιατζίδης.

Επισημαίνεται πως η δράση συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα ολοκληρωθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα και τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές – γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιισταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες,  λευκοπλαστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες. (Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος με τα είδη που χρειάζονται και τα σημεία συγκέντρωσης σε κάθε Δήμο)

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

Η αλληλεγγύη έχει το «πρόσωπο» των δεκάδων πολιτών της Αττικής. Η θερμή τους ανταπόκριση στην πρόσκληση ανθρωπιάς που τους απευθύναμε είναι συγκινητική και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις. Θέλω να τους ευχαριστήσω όπως και το ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την καλή συνεργασία που έχουμε διαχρονικά, καθώς και τους Δήμους της Αττικής και προσωπικά τους Δημάρχους που συμμετέχουν στη Δράση. Παράλληλα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους Ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που κάνουν τη διαλογή των φαρμάκων για να φθάσουν στους αποδέκτες τους.

Μαζί τους στήσαμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς για τον Ουκρανικό λαό στο οποίο θα είμαστε δίπλα όσο καιρό δοκιμάζονται άδικα. Στόχος μας να προσφέρουμε κάθε βοήθεια που χρειάζεται ο πληττόμενος Ουκρανικός λαός  και συγχρόνως να φθάσουν με ασφάλεια και έγκαιρα μέχρι και το τελευταίο κουτί τα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε. Επιθυμούμε επίσης να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα τερματισμού του πολέμου, ώστε οι άνθρωποι να επανέλθουν στην ομαλή τους ζωή σε συνθήκες ειρήνης.

Τώρα είναι η ώρα των πράξεων, για αυτό και εμείς ως Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ έχουμε προχωρήσει και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η ιατρική συνδρομή σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στην Αττική και η δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία σε όσους το χρειάζονται. Παράλληλα θα σταλεί στην Ουκρανία έμψυχο ιατρικό δυναμικό αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ν. Σμύρνης Π. Γιατζίδης επισήμανε τα εξής:

Βρισκόμαστε σήμερα στη Νέα Σμύρνη, έξω από το Δημαρχείο, προκειμένου να συγκεντρώσουμε υγειονομικό υλικό αλλά και είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Ήδη από μέρες ζητούσαν να γίνει αυτή η δράση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και με την υποστήριξη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Προσπαθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας προκειμένου όσο το δυνατόν να απαλύνουμε το δράμα το οποίο ζει αυτή τη στιγμή. Ευχαριστούμε τους πολίτες της Νέας Σμύρνης  για τα είδη που προσφέρουν. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και να φτάσουν στους πολίτες της Ουκρανίας τα αγαθά αυτά.

Δήμοι που συμμετέχουν και σημεία συγκέντρωσης

Τα σημεία συγκέντρωσης είναι στους παρακάτω δήμους:

Αθηναίων –  Δημαρχείο (Πλατεία Κοτζιά),

Αμαρουσίου –  Δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 & Τ.Κ. Δημητρίου Μόσχα),

Γλυφάδας –  Δημαρχείο (Άλσους 15),

Ηρακλείου –  Δημαρχείο (Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα),

Κηφισιάς –  Γ’ ΚΑΠΗ  Κηφισιάς (Αγραύλης και Κηφισού, Νέα Κηφισιά),

Νέας Σμύρνης –  Δημαρχείο (Λεωφ. Συγγρού 193 – 195),

Παλαιού Φαλήρου – Δημαρχείο (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος),

Παπάγου – Χολαργού –  Δημαρχείο (Λεωφ. Περικλέους 55),

Πειραιά –  Γραφείο Εθελοντισμού ΚΟΔΕΠ (Πλατεία Κοραή 1),

Φιλοθέης – Ψυχικού – Ι. Ν. Αγίας Σοφίας (κοινότητα Ψυχικού).

Αγίας Παρασκευής – Δημαρχείο (Λεωφ. Μεσογείων 417),

Μεταμόρφωσης –  Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας (Κορίνθου 21),

Νέας Ιωνίας – Δημαρχείο (Αγίου Γεωργίου 40).

Ακολουθεί αναλυτική λίστα των ειδών που χρειάζονται: 

Α.  ΦΑΡΜΑΚΑ

Διαλύματα ηλεκτρολυτών και δεξτρόζης

Φυσιολογικοί οροί,

Ringer’s,

Γλυκόζη 5%,

Lactate Ringers,

Water for injection.

Αντιεμετικά της χημειοθεραπείας σε ενέσιμα

Zetron,

Zofron,

Onda,

Vefron.

Βρογχοδιασταλτικά

Aerolin inhaler.

Αντισηπτικά

Οινόπνευμα,

Betadine,

Hibitane.

Αντιβιοτικά

Augmentin,

Fugentin  (tb + ενέσιμο + σιρόπι) Bioclavid,

Moxiclav,

Antibacin inj,

Claforan inj,

Zithroxyn tb 500mg,

Zithromax tb 250 mg,

Zithromax syr 100mg/5ml,

Zithromax syr 200mg/5ml,

Azithromysin 500mg tb,

Ciproxin 500mg,

Ufexil 500mg,

Topistin 500mg (tbs + syr),

Zyvoxid tb,

Flagyl caps,

Erythromycin tb + syr,

Furolin tb,

Dalacin C caps.

Ηπαρίνες

Clexane 20mg/0,2ml,

Clexane 40mg/0,4ml,

Clexane 100mg/1ml.

Καρδιολογικά – Αντιυπερτασικά – Αντιστηθαγχικά

Concor tb (2,5mg, 5mg),

Lopresor tb + amp,

Pensordil tb,

Catapresan,

Blocatens 10mg.

Διουρητικά

Lasix tb + amp,

Γλυκοκορτικοειδή

Dexaton amp – Deramethasone amp.

Ινσουλίνες ταχείας δράσης

Humalog,

Apidra,

Novorapid.

Αντιϊσταμινικά

Clarityne tb.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη

Voltaren inj,

Salospir tb (80,100,160,325 mg),

Αντιπυρετικά – Παυσίπονα

Depon, Panadol, Apotel (tb, υπόθετα, ενέσιμα, σιρόπι).

Αντιδιαρροϊκά

Imodium caps.

Αδρεναλίνη amp και Ατροπίνη amp

Β. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι,

Αιμοστατικοί επίδεσμοι,

Ελαστικοί επίδεσμοι,

Φλεβοκαθετήρες,

Σύριγγες με βελόνες,

Θερμοστατικές κουβέρτες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

error: Content is protected !!