Τρ. Αλεξιάδης:  Η επιλογή Μητσοτάκη για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα Τρ. Αλεξιάδης:  Η επιλογή Μητσοτάκη για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα
Αθήνα 09.03.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης:  Η επιλογή Μητσοτάκη για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα Στην παρελκυστική τακτική των... Τρ. Αλεξιάδης:  Η επιλογή Μητσοτάκη για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα

Αθήνα 09.03.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης:  Η επιλογή Μητσοτάκη για εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα

Στην παρελκυστική τακτική των στελεχών της ΝΔ να κατηγορούν για ό, τι συμβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποποιούνται τις ευθύνες τους για τις λαθεμένες κυβερνητικές κινήσεις στη διαχείριση όλων των ειδών των κρίσεων, απάντησε σε συνέντευξή του στο ACTION 24 ο Τρύφων Αλεξιάδης, ζητώντας τους να απολογηθούν «γιατί έχουν  εμπλέξει τη χώρα σε μια στρατιωτική σύγκρουση; γιατί για πρώτη φορά το αμυντικό δόγμα της χώρας, που καθόρισαν Κ. Καραμανλής και Α. Παπανδρέου, το έχουν πετάξει στα σκουπίδια; γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς να ρωτήσει τα στρατιωτικά επιτελεία της χώρας, χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο, παρά μόνο εκ των υστέρων, χωρίς να είναι παρών ο αρμόδιος Υπουργός των Εξωτερικών, έστειλε όπλα;  για ποιο λόγο για πρώτη φορά, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, εμπλέκουν τη χώρα σε μια σύγκρουση, όταν μάλιστα σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή, υπάρχουν Έλληνες στην καταγωγή, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υποστεί διώξεις, από φιλοκυβερνητικές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ομάδες; Ας σταματήσουν να μας κουνούν το δάκτυλο, ας δουν τα ζητήματα με κριτήριο το εθνικό συμφέρον, διότι δυστυχώς, τα αλλοπρόσαλλα που έκανε η κυβέρνηση στο ζήτημα της Ουκρανίας, έφεραν τον κ. Ερντογάν σε ρόλο ρυθμιστή στην περιοχή, εκεί που προσπαθούσαν κάποιοι να μας πείσουν ότι είναι απομονωμένος στη γωνία. Με τη λογική του «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης», αυτή τη λάθος τακτική που ακολουθήσαμε, δεν στείλαμε στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα και ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά στείλαμε όπλα!»

Στις αιτιάσεις περί συνδρομής με πολεμικό εξοπλισμό και άλλων χωρών, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα της Ελλάδας να έχει «γείτονα με επιθετικές βλέψεις» και τόνισε ως πρωταρχική ανάγκη για την επίλυση του ζητήματος «να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές συγκρούσεις». Παράλληλα υπενθύμισε την πλημμελή στάση των Ευρωπαϊκών χωρών στις περιπτώσεις της Κύπρου και της Σερβίας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «ανοιχτές πληγές», που επιβάλουν την αλλαγή αντιμετώπισης των κρίσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μίλησε και για τη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των προσφύγων στις διάφορες χώρες. 

Παραβλέποντας τις – ελλείψει επιχειρημάτων – συνεχείς διακοπές από τον παριστάμενο εκπρόσωπο της ΝΔ, μίλησε για την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και έψεξε το ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία του με την κυβερνητική απόφαση αποστολής στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία , για την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «παρακολουθώντας την ιστορία του από το 1974 μέχρι τώρα, δεν θυμάμαι ποτέ το ΠΑΣΟΚ να έχει συμφωνήσει στην αποστολή  εξοπλισμού σε εμπόλεμη περιοχή. Είναι καινούργια θεωρία και είναι η δεύτερη φορά, από όταν εκλέχθηκε ο νέος αρχηγός του, που ταυτίζεται με την κυβέρνηση για βασικό θέμα. Πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή, θα καταθέτει τη δική του πρόταση στις δύσκολες περιπτώσεις ή θα στηρίζει κάθε φορά την κυβέρνηση;».

Η κοροϊδία υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μπροστά στην ακρίβεια και την εκρηκτική άνοδο των τιμών στην ενέργεια, αντί να λαμβάνουν μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών  προτρέπουν τους πολίτες «να κάνουν τον σταυρό τους» (!), δεν έμεινε αναπάντητη από τον Τρ. Αλεξιάδη, που δήλωσε πως «θεολογικά τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, γιατί μετά τη Σαρακοστή, έρχεται η Εβδομάδα των Παθών…» και πρότεινε στα στελέχη της ΝΔ, ανάμεσά τους και στον καθόλου ψύχραιμο συνομιλητή του, να πληροφορηθούν για την πολιτική της κρατικής παρέμβασης σε σημαντικούς τομείς της Οικονομίας που εφάρμοσε ο ιδρυτής της παράταξής τους Κ. Καραμανλής.

Κλείνοντας μίλησε για την αναγκαιότητα στήριξης των μεσαίων, φτωχών και λαϊκών στρωμάτων και για την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης, που αποτελεί αίτημα πλέον των πάντων. Απέναντι δε στην υποκρισία για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας και στην αγαστή συμφωνία των εκπροσώπων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τον … αντιαναπτυξικό ρόλο των περιβαλλοντικών ακτιβιστών, δήλωσε την ξεκάθαρη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της πυρηνικής ενέργειας, υπέρ της παραγόμενης ενέργειας από Α.Π.Ε., καθώς και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ασφάλειας της χώρας σήμερα με τη λειτουργία μονάδων με εγχώρια καύσιμα και με ΑΠΕ.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!