Σαλαμίνα: Επί 6 ώρες περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τον ανήμπορο συγγενή της Σαλαμίνα: Επί 6 ώρες περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τον ανήμπορο συγγενή της
Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε στο documentonews.gr κάτοικος Σαλαμίνας σε ότι αφορά την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά συγγενικού της προσώπου στο νοσοκομείο,... Σαλαμίνα: Επί 6 ώρες περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τον ανήμπορο συγγενή της

Σε μια συγκλονιστική καταγγελία προχώρησε στο documentonews.gr κάτοικος Σαλαμίνας σε ότι αφορά την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά συγγενικού της προσώπου στο νοσοκομείο, καθώς επί έξι ώρες περίμενε να μεταβεί ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η κα Ευαγγελία Κουλουριώτη η οποία διαμένει στην περιοχή Άνω Ηλιακτή στη Σαλαμίνα, από τις 11 και 30 είχε καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρει στο νοσοκομείο συγγενικό της πρόσωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στο documentonews.gr η κα Κουλουριώτη, το συγγενικό της πρόσωπο: «Δεν μπορεί να σηκωθεί, δεν μπορεί να κινηθεί. Πιθανόν να έχει πάθει εγκεφαλικό».

Ωστόσο το ασθενοφόρο κατέφθασε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, δηλαδή έξι και πλέον ώρες μετά.

«Τηλεφώνησα αρχικά γύρω στις 11 και 30 και ζήτησε να έρθει ασθενοφόρο καθώς εξήγησα τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η ώρα περνούσε και δεν ερχόταν. Τηλεφώνησα ξανά στις 14:00 και μου είπαν να κάνω λίγη υπομονή. Το ίδιο μου είπαν και στις 15:00 που τηλεφώνησα. Μέχρι και τώρα ακόμη δεν έχει έρθει» σημειώνει στο documentonews.gr.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθυστερεί ώρες ολόκληρες να μεταβεί στη Σαλαμίνα προκειμένου να μεταφέρει ασθενή στο Τζάνειο. Ειδικότερα την Κυριακή 27 Μαρτίου κάτοικος της περιοχής είχε ατύχημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο κέντρο Υγείας του νησιού. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να μεταφερθεί στο Τζάνειο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Η μεταφορά έπρεπε να γίνει με ασθενοφόρο. Ωστόσο, το ασθενοφόρο αν και κλήθηκε στις 15:00 το μεσημέρι, τελικά κατέφτασε στη Σαλαμίνα στις 18:30 το απόγευμα. Δηλαδή τρεις και πλέον ώρες μετά την κλήση της οικογένειας. Όλα αυτά όχι σε κάποιο ορεινό χωριό αλλά στη Σαλαμίνα. Μόλις 15 λεπτά της ώρας μακριά από το Πέραμα, εν έτη 2022.

documentonews.gr

error: Content is protected !!