Προϋπολογισμός (ή αλλιώς κηδεία) του Δήμου Σαλαμίνας Προϋπολογισμός (ή αλλιώς κηδεία) του Δήμου Σαλαμίνας
Του Μιχάλη Νάννου 01 Απριλίου 2022 έγινε πράξη αυτό το οποίο απευχόμασταν από την ημέρα που διαπιστώθηκαν οι καταγγελμένες ανορθογραφίες στην οικονομική διαχείριση του... Προϋπολογισμός (ή αλλιώς κηδεία) του Δήμου Σαλαμίνας

Του Μιχάλη Νάννου

01 Απριλίου 2022 έγινε πράξη αυτό το οποίο απευχόμασταν από την ημέρα που διαπιστώθηκαν οι καταγγελμένες ανορθογραφίες στην οικονομική διαχείριση του Δήμου από την σημερινή διοίκηση.

Οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Δήμου στην οικονομική ένδεια του 2015.

Καταστράφηκε η προσπάθεια της προηγούμενης αρχής και των δημοτών τα προηγούμενα χρόνια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν πέρα από τις γραφικότητες των προσπαθειών απαγόρευσης ύπαρξης αντιλόγου και των λοιπών συνηθισμένων τακτικών, ψηφίστηκε ένας Π/Υ ο οποίος από την αρχή με συγκεκριμένα στοιχεία καταγγέλθηκε ως άκυρος από την πρώην Δήμαρχο.

Δεν θα αναφερθώ όμως καθόλου στα «λάθη» της κατάρτισης του Π/Υ, έστω και αν πρόκειται για 1.100.473,30€.

Δεν θα αναρωτηθώ καν πώς περίμεναν ότι θα πέρναγε κάτι τέτοιο απαρατήρητο.

Θέλω να ενημερώσω τους συνδημότες μας όμως ότι ακόμα και αυτός ο «άκυρος» Π/Υ ισοσκελίστηκε θεωρητικά, με την χρήση του Άρθρου 41 του νόμου 4873/21 βάσει του οποίου αναστέλλεται έως το 2023 η παρακράτηση των δανείων από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δεν πληρώθηκαν δηλαδή τα χρωστούμενα τοκοχρεολύσια (για το 2021) τάξης 450.000€ και αφαιρέθηκε από τους κωδικούς εξόδων το ποσό των 880.000€ (για το 2022).

Σύνολο: 1.330.000€

Ιδού λοιπόν τα 400.000€ για τα οποία επαίρεται ο κύριος Δήμαρχος;

Τέλος ας γίνει κατανοητό ότι η πλειοψηφία του ΔΣ ψήφισε έναν προϋπολογισμό (Π/Υ) για τον οποίο το έγγραφο του Παρατηρητήριου με ημερομηνία 30/3/2022 αναφέρει προς την διοίκηση του Δήμου:

«…Από την αξιολόγηση προέκυψαν ότι σε συγκεκριμένους ΚΑΕ εγγράφησαν ποσά κατά παρέκκλιση των οδηγιών της ΚΥΑ…

… Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση κατάρτισης και ψήφισης Π/Υ κατά παρέκκλιση των οδηγιών της Αρ.55040/21.07.2021 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών είναι δυνατόν να επιβάλλεται παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του Δήμου από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.»

Συμπερασματικά γίναμε μάρτυρες της οικονομικής δολοφονίας του Δήμου.

Ενός Δήμου που μέσα στο 2022 δεν θα λαμβάνει χρηματοδότηση από το κράτος εξαιτίας ξεκάθαρα της σημερνής διοίκησης και από το 2023 θα έχει και ένα ετήσιο χρέος να εξυπηρετήσει άνω του 1.300.000€, χωρίς την βοήθεια από το Ταμείο Εξυγίανσης. Ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται ένας συνδυασμός ανύπαρκτου προγράμματος έργων σε συνδυασμό με στρατιά ειδικών συμβούλων και εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων και «μελετών».

Ερωτάται δημοσίως ο κύριος Δήμαρχος:

Με ποιο σκεπτικό απομακρύνθηκε ο Δήμος από το Ταμείο Εξυγίανσης;

Ποιος είναι επιτέλους ο ιθύνων νους πίσω από αυτή την αλματώδη πορεία προς την καταστροφή του Δήμου;

Επαναλαμβάνω δεν αναφέρομαι καθόλου στον «λάθος» υπολογισμό των επισφαλειών το οποίο καθιστά τον Π/Υ άκυρο.

Και φυσικά δεν κάνω καμία αναφορά για τα 40.000€ το χρόνο ενοίκιο(!) για το Βλητικό, καθώς θα επρόκειτο για περαιτέρω «βιασμό» της νοημοσύνης.

Πως το έλεγαν στην ελληνική ταινία;

«Αλησμόνητε και αξιομακαριστε φίλε μας …Δήμε Σαλαμίνας»

error: Content is protected !!