Τρ. Αλεξιάδης: Η συμμετοχή του κόσμου τους κάνει να τρέμουν Τρ. Αλεξιάδης: Η συμμετοχή του κόσμου τους κάνει να τρέμουν
Αθήνα 31.03.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Η συμμετοχή του κόσμου τους κάνει να τρέμουν Με το μεγάλο θέμα της ακρίβειας να πλήττει το λαϊκό... Τρ. Αλεξιάδης: Η συμμετοχή του κόσμου τους κάνει να τρέμουν

Αθήνα 31.03.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Η συμμετοχή του κόσμου τους κάνει να τρέμουν

Με το μεγάλο θέμα της ακρίβειας να πλήττει το λαϊκό εισόδημα, η άποψη βουλευτή της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει το πρόβλημα για να εισπράξει συγκεκριμένα κομματικά οφέλη στερείται σοβαρότητας, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε εκπομπή του ΑCTION 24.

Ίδιας ποιότητας με τις δικαιολογίες περί εισαγόμενης ακρίβειας, για την οποία άλλες χώρες έχουν αντιδράσει με μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων και με τη φορολόγηση των υπερκερδών. Αντίθετα στη χώρα μας παρόλο που ό πρωθυπουργός παραδέχτηκε προ ημερών πως υπάρχουν υπερκέρδη, η διάταξη ακόμη αγνοείται. Ίδιας ποιότητας με τις απόψεις υπουργών και μεγάλων στελεχών της ΝΔ που λίγο καιρό πριν επιχειρηματολογούσαν ότι η λήψη οριζόντιων μέτρων ευνοεί τους …κατόχους Cayenne και σήμερα εκφράζουν σκέψεις περί μείωσης του ΦΠΑ. «Η μείωση του ΦΠΑ είναι ή δεν είναι οριζόντιο μέτρο;» αναρωτήθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, πριν 8 μήνες, που περιλάμβαναν τη μείωση του ΦΠΑ, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κ.α. επιβεβαιώνονται ως απόλυτα επίκαιρες, τόνισε και  πρότεινε την άμεση τοποθέτηση μηχανισμών ελέγχων εισροών – εκροών στα διυλιστήρια, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πολύ κυνηγήσαμε το λαθρεμπόριο στα βενζινάδικα και στα …ψιλικατζίδικα, θα πάμε  στα διυλιστήρια να βάλουμε συστήματα  εισροών – εκροών;»

Με αφορμή τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μίλησε για παραδοχή πλέον της αδυναμίας αυτονομίας από κυβερνητικά στελέχη, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για σχηματισμό κυβέρνησης που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις εμβληματικές συγκεντρώσεις των ημερών στις οποίες ήταν παρών, στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στα Προπύλαια και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Σαϊντού Καμαρά έξω από το κτίριο της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών στη Νίκαια. Μίλησε με θέρμη για τα  εκατοντάδες παιδιά που στάθηκαν αλληλέγγυα με τον συμμαθητή τους και χαρακτήρισε πολύ θετικό το μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας, υπέρ της ειρήνης και στο πλευρό των προσφύγων, με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων ατόμων στη συναυλία. Συμμετοχή και αφύπνιση του κόσμου, φανερά ενοχλητική για τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ και η οποία όπως ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης «ανησύχησε συστημικά μέσα ενημέρωσης που πολεμούσαν λυσσαλέα τη διοργάνωση τις προηγούμενες ημέρες και έκλαιγαν και οδύρονταν μετά την επιτυχία της».

Δείτε το video:

error: Content is protected !!