Eπιμορφωτική εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων Eπιμορφωτική εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων
Χθές στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Σελήνιων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων και η Διέυθυνση του Σχολείου, πραγματοποίησε επιμορφωτική εκπαίδευση... Eπιμορφωτική εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών στο Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων

Χθές στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Σελήνιων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων και η Διέυθυνση του Σχολείου, πραγματοποίησε επιμορφωτική εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών, στους μαθητές της πέμπτης και έκτης δημοτικού, καθώς και εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) και χρήσης συσκευής απινιδωτή στους δασκάλους του σχολείου μας ,από την πιστοποιημένη ειδική ομάδα αληλλεγγύης -εθελοντική διασωστική ομάδα .

Η δράση είχε μεγάλη απήχηση και επιτυχία με συμμετοχή των μαθητών καθώς πραγματοποιήθηκε με διαδραστικό τρόπο.Οι δάσκαλοί μας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις αρχές της ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή.Δράσεις αυτής της μορφής συμβάλλουν καίρια στην πρόληψη και την προάσπιση της Υγείας ευαισθητοποιώντας και ενεργοποιώντας παράλληλα κάθε παράγοντα στο χώρο του Σχολείου ,δημιουργώντας υπεύθυνη στάση σε κρίσιμες καταστάσεις Υγείας.

Στους 17 Στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ η Υγεία κατέχει πολυ σημαντική θέση και η συνεχής ενημερωση ,πρόληψη και προαγωγή Υγείας είναι αναγκαία για μια βιώσιμη κοινότητα πολιτών με στόχο την ευημερία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,απενεμήθη τιμητική πλακέτα απο τον Συλλογό μας προς το Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης για την ευγενική δωρεά του απινιδωτή.

Την εκδήλωση κάλυψε δημοσιογραφικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 -η εκπομπή Υγεία πάνω απ’όλα.

Ευχαριστούμε θερμά την ειδική ομάδα αλλήλεγγύης την Πρόεδρο της Ε.Ο.Α κυρία Ευαγγελία Γκόβα ,τον Γεν. Διευθυντή κύριο Παναγιώτη Χατζημαλή και τον Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας της Ομάδας και Καθηγητή Νοσηλευτικής Δήμητρη Μεντίκογλου για την άψογη δράση τους και την άρτια παρουσία τους καθώς και για τη δωρεά 350 μασκών έναντι της covid 19 για το σχολείο μας.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολειου κύριο Σωτήρη Καλαμπόκη για την συνεργασία και την ενθάρρυνση τέτοιων πρωτοβουλιών και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κύριο Μάριο Τραυλό για την τιμητική παρουσία του.

Θα ήθελα να έκφρασω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Σοφία Κονταλέξη για την αμέριστη βοηθειά της στην οργάνωση αυτης της δραστηριότητας καθώς και την επιχείρηση “ΒΑΝΙΛΙΑ καφές και γεύματα “για τον υπέροχο μπουφέ.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων
Η Πρόεδρος
Θεοχαρούλα Κοντούλη Νεφρολόγος

error: Content is protected !!