Τρ. Αλεξιάδης:  Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η τροπολογία για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν ! Τρ. Αλεξιάδης:  Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η τροπολογία για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν !
Αθήνα 19.04.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης:  Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η τροπολογία για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν ! Η κατάθεση της τροπολογίας του Υπουργείου... Τρ. Αλεξιάδης:  Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η τροπολογία για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν !

Αθήνα 19.04.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης:  Πολιτική δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η τροπολογία για δημοσιοποίηση επιχειρήσεων που αισχροκερδούν !

Η κατάθεση της τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημοσιοποίηση επιχειρήσεων στις οποίες διαπιστώθηκαν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας, είναι μία πολιτική δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διατυπώσαμε εδώ και καιρό το αίτημα για ανάλογη νομοθετική ρύθμιση, όταν διαπιστώσαμε την επικοινωνιακή διαχείριση ελέγχων για αισχροκέρδεια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τα ονόματα των παραβατών! Επειδή δε στις συνεχείς πιέσεις μας, από την πλευρά της ΝΔ η απάντηση ήταν για …. νομοθετικό κενό (!) και ….προστασία προσωπικών δεδομένων, προχωρήσαμε 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 4/4/2022 σε κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή.

Το πρώτο βήμα έγινε, έστω και με τη μορφή τροπολογίας (και όχι άρθρου σε Νομοσχέδιο) που περιέχει και άσχετες διατάξεις.

Παραμένουν βεβαίως τα ερωτήματα:

1 . Γιατί καθυστέρησε η κυβέρνηση;

2 . Γιατί η διάταξη έχει χρονικό όριο μέχρι 30.6.22; Θα τελειώσουμε μέχρι τότε, με την πανδημία και την εκτίναξη των τιμών; Οι αποτυχημένες προβλέψεις του προϋπολογισμού ότι «η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές του 2022» δεν τους δίδαξαν τίποτα;

Επισυνάπτεται η ερώτηση 51 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η τροπολογία του Υπουργείου

error: Content is protected !!