Τρ. Αλεξιάδης: Τα χρέη πνίγουν τους πολίτες, το πάρτι των “golden boys” καλά κρατεί Τρ. Αλεξιάδης: Τα χρέη πνίγουν τους πολίτες, το πάρτι των “golden boys” καλά κρατεί
Αθήνα 03.05.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Τα χρέη πνίγουν τους πολίτες, το πάρτι των “golden boys” καλά κρατεί   «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η... Τρ. Αλεξιάδης: Τα χρέη πνίγουν τους πολίτες, το πάρτι των “golden boys” καλά κρατεί

Αθήνα 03.05.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Τα χρέη πνίγουν τους πολίτες, το πάρτι των “golden boys” καλά κρατεί  

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία οφείλονται αποκλειστικά στην πολιτική της κυβέρνησης και κάθε ενέργεια που έχει σκοπό την ανακούφιση των πολιτών από την τρομερή αύξηση των τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας, όπως η παρέμβαση των Δικηγορικών Συλλόγων που θεωρούν μη σύννομη τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους» τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.



«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία και να μην παίρνει μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας και συγκράτησης της εκτίναξης των τιμών» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Η μόνιμη και ανεπιτυχής προσπάθεια να παρουσιαστεί η τότε ΔΕΗ υπό κατάρρευση και χρεωκοπία, σε αντίθεση με τη σημερινή της κατάσταση οδήγησε τον Τρ. Αλεξιάδη να καλέσει κυβέρνηση και επιχείρηση «όταν στέλνετε  ο λογαριασμός της ΔΕΗ, να συνοδεύεται με μια ανάλυση της χρηματιστηριακής ανάλυσης της ΔΕΗ για να …ησυχάσει ο πολίτης, δηλαδή ότι πάει καλά χρηματιστηριακά η ΔΕΗ και να έχει και μία ανάλυση των στοιχείων για το πώς πάνε τα εξοχικά και οι υπέρογκες αμοιβές των στελεχών της ΔΕΗ για να είναι σίγουρος ότι “Δόξα τω Θεώ” οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται καλά και είναι όλα εντάξει…»

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν και την εκτίναξη των χρεών τους προς το δημόσιο και στο εκρηκτικό μίγμα που θα προκύψει σε συνδυασμό με την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Κάλεσε δε κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αστήρικτες δικαιολογίες περί αναμονής στοιχείων από τη ΡΑΕ και να φέρει επιτέλους τη διάταξη για να επιβληθεί έκτακτη φορολόγηση για τα κέρδη των επιχειρήσεων ενέργειας του 2021.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!