Ουσιαστική Διάλυση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Σαλαμίνας”- Το “παλιό” ενωμένο δυνατό στο “ΝΗΣΙ” Ουσιαστική Διάλυση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Σαλαμίνας”- Το “παλιό” ενωμένο δυνατό στο “ΝΗΣΙ”
Με Live στα κοινωνικά δίκτυα την Τετάρτη 4/5/2022 ο εκλεγμένος με την “Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Δερτούζος κατακεραύνωσε την αλλαγή πολιτικής πλεύσης... Ουσιαστική Διάλυση της “Πρωτοβουλίας Πολιτών Σαλαμίνας”- Το “παλιό” ενωμένο δυνατό στο “ΝΗΣΙ”

Με Live στα κοινωνικά δίκτυα την Τετάρτη 4/5/2022 ο εκλεγμένος με την “Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Δερτούζος κατακεραύνωσε την αλλαγή πολιτικής πλεύσης του αρχηγού της Δημοτικής του παράταξης Γιάννη Τσαβαρή. Ο Μάνος Δερτούζος έκθεσε πολιτικά ανεπανόρθωτα τον αρχηγό του στα μάτια του κόσμου και των ψηφοφόρων της παράταξης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα δικά του λόγια από προγενέστερο δελτίο τύπου της παράταξης με το οποίο όπως δήλωσε συμφωνούσε απόλυτα τότε και εξακολουθεί και παραμένει πιστός σε αυτά τα λόγια του Γ.Τσαβαρή:

κ. Δήμαρχε να είστε βέβαιος, όσο με αφορά θα παραμείνω μέχρι τέλους πιστός στην εντολή που λάβαμε από τους δημότες ως παράταξη για να σας ελέγχω, τιμώντας την εντολή των δημοτών , θα είμαστε σοβαροί στην άσκηση του καθήκοντός μας που είναι ο έλεγχος των πράξεων της διοίκησης και δεν θα περιπέσουμε στο πολιτικό ολίσθημα να γίνουμε εξαπτέρυγό σας. Νομίζω με τα «πολιτικά» φαινόμενα που βιώνουμε στον δήμο, κάθε περαιτέρω εξήγηση είναι περιττή….¨¨

Τα πιο πάνω λόγια όπως δήλωσε ο Μάνος Δερτούζος τον εκφράζουν απόλυτα και χθες και σήμερα και θα παραμείνει πιστός σε αυτά μέχρι το τέλος της θητείας του και επίσης δήλωσε παρών για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Δείτε το LIVE video του Μάνου Δερτούζου:

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την πολιτική θέση του Μάνου Δερτούζου, ο Δήμαρχος έσπευσε να ανακοινώσει και επίσημα την προσχώρηση της κας Σταυρούλας Μαγιάτη, εκλεγμένης με την “ Πρωτοβουλία Πολιτών” και προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων στον συνδυασμό του.

Πηγή: fb page : Η Σαλαμίνα που δεν μας αξίζει

Και εδώ αρχίζουν και γεννιούνται ερωτήματα. Ερωτήματα που μόνο από νομικούς μπορούν να απαντηθούν, αλλά και μια μεγάλη πολιτική βεβαιότητα.

Το σίγουρο είναι από ηθικής τουλάχιστον άποψης δεν μπορεί η κα Μαγιάτη να παραμείνει Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων σαν εκλεγμένη με την “Πρωτοβουλία” και να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν υποψήφια του “ΝΗΣΙ”. Πρόκειται για ξεκάθαρη θεσμική εκτροπή, ακόμα και αν είναι νομότυπη. Αν και φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και ο π. Δημαρχος συμφωνούν ότι αν είναι νομότυπο είναι και ηθικό. Αυτές ακριβώς τις σαθρές πολιτικές απόψεις όμως δεν καταδίκασε ο κόσμος της Σαλαμίνας με την ψήφο του στις προηγούμενες εκλογές; Αυτή τη πολιτική ακριβώς των προγενέστερων από αυτόν, δεν καταδίκαζε ο νυν Δήμαρχος όπως και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς; Τώρα την αγκαλιάζει και την εστερνίζεται; Γίνεται το παλιό που κατηγορούσε; Το “Όλα για την θεσούλα” που κατακεραύνωνε; Ο τ. Δήμαρχος επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσει, ξέχωρα από τα άλλα πολλά, αν ισχύουν και για τον ίδιο, για την κα. Μαγιάτη και για όποιον άλλο έχοντα θεσμική θέση, εκλέχθηκε μαζί του και ίσως ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από τον Δήμαρχο, τα ίδια που ίσχυαν, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα στην περίπτωση ανεξαρτητοποίησης Καρνέση-Καραγιάννη-Ελευθεριάνου όταν εμμέσως πλην όμως σαφέστατα άφηνε να εννοηθούν πολιτικά αλισβερίσια με την Δημοτική Αρχή.

Σίγουρα θα πρέπει επίσης να μας εξηγήσουν και οι δύο πλέον, αλλά κυρίως ο Δήμαρχος με ποια ακριβώς ιδιότητα και ποιανού εντολές εκτελούσε η Πρόεδρος της ΔΕ Αμπελακίων, όταν έκανε τον πορτιέρη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και με ποια αρμοδιότητα παρευρισκόταν στην σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα αυτοδιοίκησης Στ. Πέτσα, πριν την προσχώρησή της

Ας μην κρυβόμαστε όμως πια πίσω από το δάκτυλό μας κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής και ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πλέον το παλιό βρίσκεται εδώ, ενωμένο δυνατό και εκφράζεται απόλυτα με την Δημοτική Παράταξη “Το ΝΗΣΙ”. Αποδεδειγμένα πια από τους νυν και τέως Δημάρχους του τόπου κ. Γ. Παναγόπουλο και Γ. Τσαβαρή.

Ο κ. Σπ. Σοφράς άραγε τι λέει;

Νικόλας ο Ψαράς και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!