Σταυρούλα Μαγιάτη : Μια αποτυχία της γεμάτη διδαχές Σταυρούλα Μαγιάτη : Μια αποτυχία της γεμάτη διδαχές
Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η Σταυρούλα Μαγιάτη. Μετά βαΐων και κλάδων είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την πολιτική επιτροπή της ΝΔ. Προσπάθησε όμως... Σταυρούλα Μαγιάτη : Μια αποτυχία της γεμάτη διδαχές

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η Σταυρούλα Μαγιάτη. Μετά βαΐων και κλάδων είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την πολιτική επιτροπή της ΝΔ.

Προσπάθησε όμως να κερδίσει την εκλογή της με φωτογραφικούς μαραθωνίους στα κοινωνικά δίκτυα με στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές , κάνοντάς μας όλους να πιστέψουμε ότι στο τέλος θα καταφέρει να εκλεγεί. Με μεγάλη λύπη είδαμε πως δεν τα κατάφερε καθώς οι σταυροί της κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Κακώς όμως έσπευσε να σβήσει αμέσως μετά την αποτυχία της τη δημοσίευσή της, στην οποία ανακοίνωνε την υποψηφιότητα για την πολιτική επιτροπή.

Σίγουρα οι πολιτικοί της «φίλοι», την ώρα που πραγματικά χρειαζόταν την στήριξή τους, δεν ανταποκρίθηκαν . Μάλλον δεν ήταν τόσο φίλοι και οι φωτογραφίσεις ήταν απλώς για την πόζα και για χρήση στα κοινωνικά δίκτυα δίπλα σε ένα πολιτικό πρόσωπο, όπως άλλωστε έχουμε δει από πολλούς τον τελευταίο καιρό, χωρίς ουσιαστική σημασία και περισσότερο χωρίς πολιτική ουσία. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο τότε έχουμε τη πλήρη απαξίωση από το κόμμα που τόσο ένθερμος υποστηρικτής του θέλει να δηλώνει

“Τα αγαθά κόποις κτώνται”. Η επιτυχία αλλά κυρίως η αποτυχία, ειδικά στον πολιτικό στίβο είναι δικές μας, αποτέλεσμα των αγώνων μας και σημασία έχει να διδασκόμαστε από αυτές και κυρίως από τις αποτυχίες και από τα λάθη που οδήγησαν σε αυτές και να τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν αλλάζοντας προς το καλύτερο.

Η υιοθέτηση πολιτικά παιδαριωδών τουλάχιστον, τακτικών στηριγμένων στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι σίγουρα πολιτική. Πραγματικά θα θέλαμε να δούμε κάποιον ή κάποια από την Σαλαμίνα στην πολιτική επιτροπή κάποιου μεγάλου κόμματος στο μέλλον. Όμως τα likes δεν είναι απαραίτητα και ψήφοι .

Αυτή η αποτυχία θα πρέπει να οδηγήσει την κα Μαγιάτη, αλλά και οποιονδήποτε άλλον/η στο να κάνει μια βαθιά πολιτική ανασκόπηση για το ποια είναι η θέση του στον πολιτικό βίο ενός πολιτικού χώρου και τόπου, εκτός από το να φωτογραφίζεται άσκοπα με διάφορους πολιτικούς και να ευτελίζει κατ΄ουσία το πρόσωπό του. Η τέχνη της πόζας όπως εκφράζεται από τον δήμαρχο δεν είναι και η καλύτερη των πολιτικών που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας νέος άνθρωπος, που έχει την όρεξη να ασχοληθεί με τα κοινά και συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Ίσως δε, η μη εκλογή της κας Μαγιάτη που τόσο βοηθήθηκε από την Δημοτική Αρχή, ακόμα και με θεσμικά άτοπες ενέργειες, τελικά να αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, την αδυναμία του δημάρχου να εισχωρήσει στους κύκλους της ΝΔ, κάτι που τόσο πολύ επιθυμεί και προσπαθεί , προδίδοντας το πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται. Μάλλον δε, θα μείνει και εκείνος στη προσπάθεια από ό,τι φαίνεται.

Νικόλας ο Ψαράς και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!