Τρ. Αλεξιάδης:  Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτουν τα ψέματά τους Τρ. Αλεξιάδης:  Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτουν τα ψέματά τους
Αθήνα 12.05.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης :  Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτουν τα ψέματά τους Η υπεροπλία που διαθέτει στα μέσα ενημέρωσης δεν δείχνει... Τρ. Αλεξιάδης:  Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτουν τα ψέματά τους

Αθήνα 12.05.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης :  Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αποκαλύπτουν τα ψέματά τους

Η υπεροπλία που διαθέτει στα μέσα ενημέρωσης δεν δείχνει να ωφελεί την κυβέρνηση σύμφωνα με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, όπως και η απόκρυψη σημαντικών ειδήσεων τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Με αφορμή δε την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα αποκαλυπτικών, αλλά …εξαφανισμένων δηλώσεων, όπως «Μητσοτάκης (11.09.2021): Θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.  Χατζηδάκης (16.09.2021: Προχωράμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές»

Σχετικά με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ δήλωσε: «Για δέκα ημέρες ακούγαμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και δεν σχολιάστηκε αυτή η καθυστέρηση, αλλά καταλαβαίνει πλέον ο ελληνικός λαός τη μεγάλη παραπληροφόρηση που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες. Καλώ τους πολίτες να τα μελετήσουν, και να δουν ότι αυτά που έλεγε η κυβέρνηση ήταν ΨΕΜΑΤΑ! Ψέματα, γιατί υπάρχουν μεγάλες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ που φτάνουν στο 40 και στο 50% στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες, μικρές μειώσεις στις μικρές περιουσίες, υπάρχουν δε και περιπτώσεις, όπως με ενημέρωσαν από τον ακριτικό Έβρο, όπου έχουμε ίδιο ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αυξημένο έστω και λίγο. Έχουμε στοιχεία από τα εκκαθαριστικά όπου η μεγάλη μείωση είναι στις μεγάλες και στις πολύ μεγάλες περιουσίες.  Στη Νίκαια που κατοικώ, στη γειτονιά μου στη Β΄ Πειραιά, βλέπω για παράδειγμα διαμέρισμα στο Κερατσίνι, όπου ο ΕΝΦΙΑ των 680 ευρώ ήρθε στα 650. Δεν το λες τόσο μεγάλη μείωση, όταν σε άλλες περιπτώσεις έχουμε μείωση ακόμα και χιλιάδων ευρώ…»

Υπενθύμισε ποιοι νομοθέτησαν τον ΕΝΦΙΑ, από ποιους τον κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, πως κατάφερε και νομοθέτησε το 2019 τη μεγαλύτερη μείωση από τότε που θεσπίστηκε ως νόμος και ζήτησε για άλλη μια φορά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ανά περιουσιακή κλίμακα. Ώστε να αποδειχτεί πέρα από όσα διαχέονται από κυβερνητικά «παπαγαλάκια», ποια είναι η συνολική μείωση του ποσού του ΕΝΦΙΑ, καθώς δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή σχετική Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ένταση στα ΑΕΙ και στην απαράδεκτη αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ «Η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετεί χωρίς να κάνει καν διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Γι αυτό και η προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας έγινε από την Πανεπιστημιακή κοινότητα, δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προεκλογικά κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα …Εξάρχεια, για την έλλειψη «νόμου και τάξης», για διάφορα άλλα παραβατικά φαινόμενα, για την εγκληματικότητα που λέγατε πως θα την τελειώσετε σε μια εβδομάδα , για όλα αυτά που έχουμε τώρα σε μεγαλύτερο βαθμό, μαζί με πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις, όπως με την υπόθεση της δολοφονίας δημοσιογράφου που ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται. Στο κεφάλαιο «νόμος και τάξη» η κυβέρνηση έχει πάρει ΜΗΔΕΝ. Δεν τα πάει καλά, γι΄ αυτό και  οι σκηνές που είδαμε στο πανεπιστήμιο της  Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς με ΜΑΤ, χημικά και τέτοια ακραία καταστολή δεν μπορούν να λυθούν τα ζητήματα, θα γίνουν χειρότερα. Το ζήτημα της παρουσίας της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια είναι ζήτημα το οποίο θα ρίξει λάδι στη φωτιά, δεν θα λύσει προβλήματα, θα δημιουργήσει προβλήματα».

Δείτε το video:

https://youtu.be/Al1tOoGcK_Q.

error: Content is protected !!