Τρ. Αλεξιάδης : Κραυγαλέα ανίκανοι, έχουν αλλάξει 52 φορές ως τώρα το φορολογικό σύστημα της χώρας Τρ. Αλεξιάδης : Κραυγαλέα ανίκανοι, έχουν αλλάξει 52 φορές ως τώρα το φορολογικό σύστημα της χώρας
Αθήνα 25.05.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Κραυγαλέα ανίκανοι, έχουν αλλάξει 52 φορές ως τώρα το φορολογικό σύστημα της χώρας Με τοποθέτησή του στην... Τρ. Αλεξιάδης : Κραυγαλέα ανίκανοι, έχουν αλλάξει 52 φορές ως τώρα το φορολογικό σύστημα της χώρας

Αθήνα 25.05.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Κραυγαλέα ανίκανοι, έχουν αλλάξει 52 φορές ως τώρα το φορολογικό σύστημα της χώρας

Με τοποθέτησή του στην Ολομέλεια σε συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπ. Οικονομικών, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης ανέδειξε την τεράστια αντίφαση μεταξύ της στρεβλής πραγματικότητας που παρουσιάζουν τα κυβερνητικά στελέχη και της πραγματικότητας που βιώνουν επαγγελματίες και καταναλωτές.

Απέναντι στις διθυραμβικές, «επικοινωνιακές», υπουργικές και δημοσιογραφικές προσπάθειες ωραιοποίησης της εικόνας της χώρας περί βελτιωμένων στατιστικών στοιχείων και επιδόσεων, ο Τρ. Αλεξιάδης παρέθεσε ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που κάνει «σκόνη και θρύψαλα» το κυβερνητικό αφήγημα. Στο δελτίο τύπου το Ε.Ε.Α. αναφέρεται στην αδυναμία που παρουσιάζει το 57% των μελών του να πληρώσεις τις υποχρεώσεις του, καθώς και στην αγωνία που διακατέχει τους επαγγελματίες ως προς τη μελλοντική τους βιωσιμότητα.

Αναφέρθηκε στην απόσταση που έχει αυτή η κυβέρνηση από την κοινωνία «Άλλα λέει η κοινωνία, άλλα λένε στις γειτονιές οι πολίτες, άλλα λένε οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. που συναντάμε στις περιοδείες και βλέπουν τι τραβάνε τώρα που τους έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και άλλα εκπέμπει εδώ το Οικονομικό σας επιτελείο. Μόνο προπαγάνδα, μεγάλα λόγια, συνέδρια στο εξωτερικό, τι κάνετε όμως γι’ αυτό που αντιμετωπίζουν οι πολίτες;»

Αλλά και στην αδυναμία σχεδιασμού που κατέχει το κυβερνητικό επιτελείο, παρά τους κομπασμούς περί επενδυτικών κινήτρων «Λέτε πως «είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σύγχρονου, ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου», όταν με την τροπολογία που φέρνετε σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ έχετε αλλάξει, από τον Ιούλιο του 2019, 52 φορές (!) το φορολογικό σύστημα της χώρας; Δεν μπορείτε να κάνετε έναν προγραμματισμό εσείς οι «άριστοι», οι «ικανοί», το «επιτελικό κράτος», τα «βαριά βιογραφικά»; Πού είναι το σταθερό θεσμικό πλαίσιο, όταν αλλάζετε συνεχώς με τροπολογίες το φορολογικό σύστημα της χώρας;»

Προς επίρρωση δε «της κραυγαλέας ανικανότητας του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, η οποία θα καταγραφεί στα φορολογικά χρονικά της χώρας», ο Τρ. Αλεξιάδης παρέθεσε το ιστορικό του νόμου για τον νέο ΕΝΦΙΑ, που «αφού προπαγανδίστηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ψηφίστηκε στις 23.3, αναρτήθηκαν μερικά εκκαθαριστικά στις 10.5, κρατήθηκαν – σύμφωνα με την «Καθημερινή» – εκατοντάδες χιλιάδες εκκαθαριστικά στην άκρη, ήρθε η πρώτη διορθωτική τροπολογία στις 11.5 και σήμερα έρχεται δεύτερη τροπολογία για να διορθώσετε τον νόμο που ψηφίσατε δυο μήνες πριν.  Συγχαρητήρια για το «επιτελικό κράτος !»

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθούν για τα αισχρά που ακούστηκαν στο συνέδριο του κόμματος τους και «αν αυτά εκφράζουν την ανανέωση, τα φρέσκα πρόσωπα και τον καινούργιο πολιτικό λόγο».

Δείτε το video:

error: Content is protected !!