Τρ. Αλεξιάδης:  Η παραποίηση εγγράφων δεν είναι ικανή να αλλοιώσει την πραγματικότητα Τρ. Αλεξιάδης:  Η παραποίηση εγγράφων δεν είναι ικανή να αλλοιώσει την πραγματικότητα
Αθήνα 05.06.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης:  Η παραποίηση εγγράφων δεν είναι ικανή να αλλοιώσει την πραγματικότητα Σημεία της συνέντευξης του Τρ. Αλεξιάδη στο Δελτίο... Τρ. Αλεξιάδης:  Η παραποίηση εγγράφων δεν είναι ικανή να αλλοιώσει την πραγματικότητα

Αθήνα 05.06.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης:  Η παραποίηση εγγράφων δεν είναι ικανή να αλλοιώσει την πραγματικότητα

Σημεία της συνέντευξης του Τρ. Αλεξιάδη στο Δελτίο Ειδήσεων «Kontra News»

Σχετικά με την παραποίηση επίσημου εγγράφου για το σκάνδαλο Novartis

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την αλλοιώσουν, η πραγματικότητα είναι πως μια επίσημη ελεγκτική υπηρεσία, ξένης χώρας, έκανε έρευνα και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Με βάση τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με αυτή τη χώρα, μας έδωσαν τα συμπεράσματα στα οποία αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα. Κάποιοι προσπάθησαν να παραποιήσουν έγγραφα της δικογραφίας, δηλαδή να παραποιήσουν στοιχεία και να εξαφανίσουν ονόματα.  Καταδεικνύεται επίσης και η μεγάλη αναντιστοιχία όταν για μια μικρή παράβαση,  για ένα απλό παράπτωμα, διωκτικές υπηρεσίες (Αστυνομία, Εφορία κ.α.) κυνηγούν τον πολίτη και μπροστά σε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς φοροδιαφυγής και λοιπών αδικημάτων κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να απαντήσουν  και όχι να κρύβονται πίσω από δικαιολογίες.

Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση:

Χαιρετίζω κάθε ενέργεια που ενδυναμώνει τους ελεγκτές, κυρίως τα νέα παιδιά στην Αστυνομία, στην Εφορία, στις Δικαστικές Υπηρεσίες και αλλού που ασκούν ανακριτικό, ελεγκτικό έργο για να φέρουν στο φως τέτοια μεγάλα σκάνδαλα, όπως της Novartis, της Siemens, της λίστας Lagarde, της λίστας Borjans και μια σειρά από μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις. Υποθέσεις για τις οποίες Έλληνες ελεγκτικοί υπάλληλοι έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής τους. Πρέπει να ενθαρρύνουμε αυτούς τους ανθρώπους και η δικαστική αυτή εξέλιξη τους δίνει κουράγιο για το έργο που επιτελούν.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική:

Να σας θυμίσω τι έλεγαν κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της για την άτυπη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν πριν λίγο καιρό στον Βόσπορο; Την εικόνα που είχαν δημιουργήσει με τα φαγητά και τα γλυκά που έφαγαν, χαλαρά, χωρίς γραβάτα ; Διαψεύστηκαν πλήρως.

Όσο για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία με την αποστολή στρατιωτικού υλικού και τις νέες αποκαλύψεις, από γερμανικής πλευράς,  για υποτιθέμενη ανταλλαγή αρμάτων, δημιουργούν δεδομένα που δεν ωφελούν το εθνικό μας συμφέρον. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δέχεται απειλές από γείτονα που έχει ήδη εισβάλει σε τρείς γειτονικές του χώρες καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Είναι ένας λόγος για να μην εμπλακούμε στη διαδικασία αποστολής πολεμικού υλικού, αλλά και ένας άλλος λόγος γιατί χρειαζόμαστε την ειδική σχέση που είχαμε με τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία ενδυναμώνει τη σχέση της με τη Ρωσία , δεν της υποβάλει κυρώσεις, επιτρέπει στις τράπεζές της να δέχονται χρήματα ρωσικών επιχειρήσεων κ.λπ. Ακολουθούμε τον λάθος δρόμο και τα λάθη θα τα πληρώσουμε.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε σαφέστατη θέση καταδίκης της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία. Ως χώρα είχαμε δυο σημαντικά διπλωματικά όπλα , την εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία και τις διαρκείς απειλές απέναντι μας, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τα χρησιμοποιήσει.

Σχετικά με το αίτημα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και της άρνησης της κυβέρνησης να το υλοποιήσει:

Δυστυχώς για τη κυβέρνηση και την κατευθυνόμενη προπαγάνδα μέσω της  υπεροπλίας που διαθέτει στα ΜΜΕ,οι τιμές στα βενζινάδικα είναι ορατές και δεν μπορεί να τις εξαφανίσει από τα μάτια του κόσμου. Έχει τη δυνατότητα να πάρει μέτρα, όπως ζητούν μια σειρά φορείς, όπως ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Κατέθεσα στη Βουλή το αίτημα του για μείωση του Ε.Φ.Κ. αυτή την περίοδο για συγκεκριμένο ποσοστό και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τους έχω προκαλέσει να τολμήσουν να προσέλθουν σε δημόσιο διάλογο για να αποκαλύψω τα αστεία επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Με μια σειρά από παρεμβάσεις τους από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, ευνοούν τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους,  ενώ για τους πολίτες δεν βρέθηκε ούτε 1 ευρώ !

Δείτε το video:

error: Content is protected !!