Το ΠΑΚΟΕ ξαναχτυπά, ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα Το ΠΑΚΟΕ ξαναχτυπά, ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα
Το ΠΑΚΟΕ ξαναχτύπησε για μια ακόμη φορά το νησί μας, με ένα τουλάχιστον ελεγχόμενο για την ορθότητα του και αμφιλεγόμενο από πολλούς δελτίο τύπου... Το ΠΑΚΟΕ ξαναχτυπά, ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα

Το ΠΑΚΟΕ ξαναχτύπησε για μια ακόμη φορά το νησί μας, με ένα τουλάχιστον ελεγχόμενο για την ορθότητα του και αμφιλεγόμενο από πολλούς δελτίο τύπου του, όπως συνήθως κάθε αρχή καλοκαιριού. Ενώ το Δελτίο τύπου έχει βγει από χθες 14/6/2022, μια μέρα μετά ο Δήμος φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα. Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου που επικαλείται και γνωστοποιεί τα αμφιλεγόμενα και τουλάχιστον περίεργα αποτελέσματα των μετρήσεων του, το ΠΑΚΟΕ διαπιστώνει ότι στο 48,08% τα νερά είναι ακατάλληλα (Α) για κολύμβηση δηλ. (25 στις 52 παραλίες) και 51,92% είναι κατάλληλα (Κ) για κολύμβηση (δηλ. 27 παραλίες). Για τους γνωρίζοντες τη Σαλαμίνα και τις παραλίες της, τα αποτελέσματα του τουλάχιστον είναι περίεργα, αν δεν προκαλούν ασυγκράτητο γέλιο. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι αποτελούν δυσφήμηση για το νησί και ο Δήμος θα έπρεπε ήδη να έχει αντιδράσει και μάλιστα οργισμένα καταγγέλλοντας τα και όχι να τα αφήσει να επηρεάζουν τους επισκέπτες που είναι προ των πυλών μετά και το κλείσιμο των σχολείων. Τρανό παράδειγμα δε για την “ορθότητα” των αποτελεσμάτων αποτελεί, ότι ενώ έχει κριθεί κατάλληλη για κολύμβηση η μικρή, ας πούμε, παραλία απέναντι από το γερμανικό τσιμεντόπλοιο στον παλαιό Λιμένα των Αμπελακίων πλησίον του Ναυπηγείου, ακατάλληλες μας λένε ότι είναι παραλίες στα Περιστέρια, στις Κολώνες, στη ΔΕΗ Χαλιώτη, στα Βασιλικά κλπ. Άκρως περίεργο είναι επίσης ότι φέρονται σαν ακατάλληλες παραλίες μπροστά σε μαγαζιά γεμάτα τους καλοκαιρινούς μήνες με λουόμενους. Φυσικά το ΠΑΚΟΕ παραθέτει και το τηλέφωνο του για διευκρινήσεις. Η αντίδραση θα έπρεπε να ήταν άμεση, αρχικά από τον Δήμο αλλά και από όλους τους αρμόδιους φορείς, κάτι που ευελπιστούμε ότι θα γίνει. Χάριν αστεϊσμού όμως, καλό θα ήταν να προσκαλέσουμε το Δ.Σ του ΠΑΚΟΕ να κολυμπήσει σε κάποιες από τις κατάλληλες παραλίες ειδικά δε σε αυτή στα Αμπελάκια

Διαβάστε προσεκτικά πάντως το Δελτίο του ΠΑΚΟΕ και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 625 /ΑΘΗΝΑ 14-6-2022

Το ΠΑΚΟΕ σαράντα τρία (43) χρόνια συνεχώς πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι δειγματοληψίες και αναλύσεις στα πιστοποιημένα – διαπιστευμένα εργαστήριά του, ένα μήνα πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου 1-31/5/2022, σε εννιακόσιες (900) παραλίες κολύμβησης, σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Από σήμερα μέχρι τις 20 Ιουνίου το ΠΑΚΟΕ θα ανακοινώνει κάθε τρεις μέρες τις περιοχές δειγματοληψίας και τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων, καθώς και την καταλληλότητα ή μη των νερών κολύμβησης.

Αυτή η προσπάθεια είναι μια προσφορά σε όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους της Αττικής, που στην ουσία ταλαιπωρούνται για να βρουν μια καθαρή παραλία να δροσιστούν .

Στο έκτο αυτό Δελτίο Τύπου με αριθμό 625 καταγράφονται και παρουσιάζονται σε πίνακες και χάρτες οι κατάλληλες και ακατάλληλες ακτές κολύμβησης στην περιοχή της Σαλαμίνας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε τηλεφωνείστε στο 2108100805 από τις 09:00- 16:00.

Συνημμένοι οι πίνακες και οι χάρτες των περιοχών που προαναφέρθηκαν. Από τα αποτελέσματα διαπιστώνεται ότι 48,08%% είναι ακατάλληλα (Α) τα νερά για κολύμβηση δηλ. (25 στις 52 παραλίες) και 51,92% είναι κατάλληλα (Κ) για κολύμβηση (δηλ. 27 παραλίες).

error: Content is protected !!